Kunst ramt af hærværk:

“Nu håber vi, det stopper”

Hærværk mod skilte i Solbjerg er endt i en politianmeldelse. Nu håber formand, at byens kunst kan være i fred

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

19 ud af 19 mulige kunst-skilte er i Solbjerg blevet udsat for hærværk.
Med musik og festivitas blev skiltene ellers sat op for to år siden som en del af projektet Kunst i Solbjerg - en forening der blev stiftet, da Aarhus Kommune gav byen 75.000 kroner til kunst i det offentlige rum, hvor borgerinddragelse var i spil.
Motiverne på skiltene blev lavet i 'gækkebrevs-stil' af byens borgere på en workshop, og planen var altså, at kunst-skiltene skulle vise vej fra byen og hele vejen ned til Solbjerg Sø. Sådan gik det da også, men kun i to måneder.
“Så forsvandt ét skilt. Så var det to. Og pludselig var de alle 19 væk. Efter et par måneder gik der ligesom sport i at nedlægge dem,” fortæller formand for Kunst i Solbjerg, Jytte Kristensen.
LÆS OGSÅ: Hoppede rundt på parkerede biler: Skoaftryk på biler afslørede hærværksmænd
“Vi har fisket dem op af søen og åen og ud af diverse buskadser. Vi ved også, at der fortsat ligger et på skolens tag. Det har vi ikke fået fat i endnu. Resten har vi, og heldigvis har alle overlevet,” oplyser Jytte Kristensen, som for kort tid siden var med til at genopsætte to skilte, men glæden var kort.
“Allerede en uge efter var det ene væltet. Jeg blev ked af det, for det her er noget, som byens borgere har været fælles om at lave. Og faktisk blev jeg så sur, at jeg politianmeldte det og lagde det på Facebook. Nu har vi prøvet at være søde og rare, men nok er nok,” siger kunst-formanden.

“Lad det nye projekt være”

I sidste uge løb endnu en etape af kunstprojektet så af stablen. Nemlig udsmykningen af tunnelen til Solbjerg Sø med lokale skoleelever bag penslen.
Og også her er meldingen fra Jytte Kristensen klar: Lad nu de unges arbejde være!
“Aarhus Kommune har sat nyt lys op og malet tunnelen, så vi selv kunne udsmykke den, men hurtigt blev den malet med graffiti af den grimme slags, og det nye lys blev malet over med rød farve. Nu har vi så selv malet tunnelen hvid igen, så den var klar til de unges kunst. Nu appellerer vi til, at folk tager elevernes arbejde til sig og passer på det,” siger Jytte Kristensen og fortsætter:
“Kunsten i vores by er jo med til at gøre en lille forskel i hverdagen - den giver lidt ekstra krydderi.”

I sidste uge blev en ny etape af kunstprojektet ført ud i livet. Tunnelen til Solbjerg Sø blev udsmykket blandt andet af Christian Ottosen.

I sidste uge blev en ny etape af kunstprojektet ført ud i livet. Tunnelen til Solbjerg Sø blev udsmykket blandt andet af Christian Ottosen.

Stolt af at være med

Motiverne i tunnelen er de samme som på kunst-skiltene, og det var 16 elever fra Solbjergskolens valghold 'design og redesign', som stod for udsmykningen.
Én af dem var Christian Ottosen fra 9.b. Han glædede sig over at være med i projektet:
“Jeg er stolt af, at vi kan lave noget i vores valgfag, som kan blive vist til alle byens borgere,” fortalte han med resterne af lyserød og blå maling på fingre og arme.
 

Publiceret 10 October 2017 05:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV