131 studie- og familieboliger bygges af Dansk Boligbyg

Dansk Boligbyg har vundet en totalentreprise-konkurrence om opførelse af 131 energi-rigtige ungdoms- og familieboliger Katrinebjerg i Aarhus.

Der er godt nyt til kommende studerende og familier i Aarhus, som har brug for et sted at bo. 131 energirigtige boliger er nemlig på tegnebrættet. Boligerne får en markant arkitektur og opføres på den såkaldte ”Hambro-grund” på Katrinebjerg i Aarhus efter et helt nyt koncept hos bygherren, Boligkontoret Århus.
LÆS OGSÅ: Ny planlov truer nye højhusprojekter i Aarhus
I dag er det blevet offentliggjort, at Dansk Boligbyg har vundet totalentreprise-konkurrence om opførelsen af de mange nye lejligheder. Det skriver Dansk Boligbyg selv i en pressemeddelelse.  
"Som udgangspunkt arbejdede vi med fire grundhuse fordi projektet henvender sig til fire målgrupper. Undervejs fandt vi ud af, at et gårdrum med masser af lys, luft og plads måtte prioriteres meget højt. Og netop et stort, attraktivt gårdrum var medvirkende til, at bygherren valgte vort projekt i konkurrencen," fortæller afdelingsleder Bjarke R. Pedersen, Dansk Boligbyg, i pressemeddelelsen. 

Grønne fællesområder

Almindelige ungdomsboliger blandes med familieboliger til Ph.d.-studerende og postdocs. Projektet bliver bæredygtigt og med boliger til både studerende og forskere i det aarhusianske forskermiljø under betegnelsen ”Det Favnende Studiehus”.
Studiehuset skabes af fire boligklynger, der indpasser sig både i det nuværende og fremtidige byrum. De kan betragtes som fire byggeklodser, der tilsammen danner en bebyggelse, som er sammenhængende langs grundens nord- og østside. 
På en af bygningerne bliver der anlagt en stor taghave, som også vil underbygge fællesskabet. Her vil det være muligt at grille og nyde udsigten med venner og bekendte. Grønne fællesområder bindes sammen af et stisystem, og udformes med forskellige grader af privathed. 
LÆS OGSÅ: Frederiksbjerg og Langenæs fået en fælles stemme: 'Rethink' idéen med højhuse

Projektet er omfattet af en såkaldt stand-still periode frem til den 16. oktober, hvorefter en aftale forventes indgået mellem bygherren og det vindende konkurrenceteam fra Dansk Boligbyg a/s. Et team, der udover Dansk Boligbyg som totalentreprenør omfatter arkitekterne ADEPT samt Luplau & Poulsen, landskabsarkitekterne Opland og NIRAS, rådgivende ingeniører. 
Det samlede etageareal udgør 9.268 kvadratmeter, hvoraf 2.054 kvadratmeter er kælder. Forventet byggestart er forår 2018, og boligerne er efter planen klar til indflytning i starten af 2020. Det skriver Dansk Boligbyg i pressemeddelelsen. 
jwh. 

Illustration: Dansk Boligbyg

Illustration: Dansk Boligbyg

Publiceret 10 October 2017 18:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV