Ny butik:

Déliqat vin, kaffe og specialiteter

Kaffe- og vinbar kombineret med delikatesseforretning. Det er opskriften på nyåbnede Déliqat i Nørregade. Bag butikken står fem af restaurationsbranchens tunge drenge

Af
Af Mai-Britt Jeppesen

På hjørnet af Nørregade og Sjællandsgade - i det tidligere Springs Bageris lokaler – er åbnet en ny vin- og kaffebar kombineret med delikatesseforretning. Navnet er Déliqat, og den præcise adresse er Nørregade 28.
“I butikken forhandler vi vine og forskellige specialiteter fra primært Frankrig og Italien. Og kvalitetskaffe fra Afrika. Kunderne kan vælge at købe vores produkter med hjem eller nyde dem her,” lyder det fra butiksbestyrer, Andreas Lyhne, der er uddannet tjener fra Vinakademiet i Silkeborg.
Butikken er lys og indbydende og indrettet med siddepladser i det brede vinduesparti ud mod gaden.
“Vi har også en rigtig hyggelig kælder, hvor man er velkommen til at gå ned og koble af med et godt glas vin,” Andreas Lyhne nikker mod trappen midt i lokalet, der fører ned i kælderen.

Erfarent femkløver

Bag Déliqat står fem mand, der alle har stor erfaring fra restaurationsbranchen. Hver på sin facon. Der er tale om de to vinimportører, Søren Pedersen og Claus Broberg fra Grapecare i Højbjerg. Lars Nygaard, der står bag kaffebrandet Kaffe Lars, Peter Skov, der er portvinsimportør og -entusiast, samt Niels Mølgaard, der ejer bygningen og har stået for renoveringen af lokalerne.
“'Et udvalg af livets goder' - sådan lyder vores slogan. Og det er præcis, hvad folk får hos os. Konceptet er, at man kan komme ind fra gaden og få sig et godt glas vin med smagfuldt tilbehør i form af ost, pølse eller snacks. Man går selv hen i køledisken og vælger det, man kunne tænke sig, og så anretter vi det på et bræt og serverer det,” forklarer Andreas Lyhne.

Det lille ekstra

Hos Déliqat har man fokus på varer af høj kvalitet, uden at prisen stikker helt af.
“Vi vil gerne nå dem, der kan lide at gi' det lille ekstra for god kvalitet. Men stadigvæk uden at skulle slippe en formue. Samtidig vil vi gerne give vores kunder en god oplevelse og god service. Det er noget af det, jeg elsker allermest ved at være her; at yde en god service,” siger Andreas Lyhne.
Med åbningstider fra tidlig morgen til sen aften mandag til lørdag, er ambitionen hos Déliqat at nå bredt ud til både morgenstundens kaffelskere og aftenens vinnydere. Og til alle derimellem.
“Vi håber selvfølgelig, at folk får øjnene op for vores produkter. Og for de her lækre gavekurve.” Andreas Lyhne slår ud med armen mod en reol med gavekurve i forskellige størrelser, fyldt til randen med diverse specialiteter.
“Derudover satser vi på på sigt at kunne invitere til vinsmagninger i vores kælderlokale”.

Publiceret 26 September 2017 07:30

SENESTE TV