Lokalt basket-brag i aften:

Bjørne og blodhunde kæmper i Malling

Forventer høj stemning og intenst spil, når BMI Bloodhounds tager i mod Bakken Bears i pokalturneringen

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Forventningerne er store - rigtig store - i Beder-Malling Idrætsforenings basketafdeling forud for onsdagens lokalopgør på hjemmebane mellem klubbens egne Bloodhounds og selveste Bakken Bears.
“Vi forventer rigtig mange tilskuere,” siger Peter Mulvad Sørensen, bestyrelsesmedlem i BMI Bloodhounds,
“Vi forventer også, at fordi det er så god en modstander, så bliver kampen ekstra intens. Det betyder nemlig, at vores spillere gerne vil leve op til deres allerbedste. Når noget så lykkes rigtig godt, bliver jublen også ekstrastor. Der er bare ekstra meget tænding både hos spillerne og tilskuerne i sådan et opgør,” fortsætter Peter Mulvad Sørensen, som er stolt over, at en relativt lille klub som BMI har et baskethold med i førstedivision - og så tilmed med spillere, der næsten udelukkende er opdrættet hos klubben selv.
“Så nu håber vi også på god opbakning både fra lokale og andre aarhusianere. Kom ud og oplev en fed kamp i Egelund Idrætscenter! Vi lover, at vi nok skal give Bakken Bears al den modstand, vi overhovedet kan. Vi lægger os ikke frivilligt ned,” siger Peter Mulvad Sørensen.

God modstand til profferne

Ovennævnte bakker den 26-årige “blodhund” Anders Sandemann op om.
“Vi vil gøre, hvad vi kan for at spille godt op mod Bakken Bears. Så længe vi gør det, så er det også okay at tabe. Men vi håber at kunne give dem mere modstand, end de forventer,” siger basketspilleren, der oprindeligt er fra Mårslet, men som har slået sine folder i BMI Bloodhounds i sammenlagt cirka10 år.
Han glæder sig til at gå på banen, i det han kalder, “en kamp man ikke får lov at spille så tit”.
“Det bliver fedt at kunne måle sig op mod de bedste. Det er jo trods alt et hold, som er professionelt, mens vi stadig betaler kontingent,” siger Anders Sandemann og griner.

BMI-knægt er modstander

En af de spillere, som Anders Sandemann står overfor, når klokken slår 19.15 onsdag 13. september, er 19-årige Marius Kirkholt Sørensen. Og det bliver en smule specielt.
Beder-knægten Marius Kirkholt Sørensen er nemlig udklækket af BMI Bloodhounds - ja, faktisk var det hans far, som startede basketafdelingen op i sin tid.
Fra Marius var 5-18 år gammel slog han sine folder i klubben, indtil han sidste år kom på kontrakt med Bakken Bears.
“Det bliver rigtig sjovt og en fed oplevelse at komme tilbage og se alle dem, som jeg er vokset op med. Selvfølgelig bliver det også lidt mærkeligt at stå på det, som altid har været min hjemmebane, og så pludselig stå på den anden side,” siger han.
Både Anders Sandemann og Marius Kirkholt Sørensen garanterer, at de er venner før og efter kampen, men undervejs, “så er det ikke for sjov,” for nu at bruge Bakken Bears-spillerens egne ord.

null

Publiceret 13 September 2017 16:00

SENESTE TV