Begejstret over første spadestik til cykelsti:

“Nu sker det endelig!”

Gruppen SOS Cykelsti har i fem år kæmpet for en cykelsti mellem Solbjerg og Malling. Nu er første spadestik taget

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

I noget der minder om skybrudslignende tilstande, tog Teknik og Miljø-rådmanden og en stor gruppe elever fra Solbjerg Skole i dag det første spadestik til en ny, syv kilometer lang cykelsti mellem Solbjerg og Malling.
Blandt tilskuerne på Østergårdsvej ved Astrup Kirke denne onsdag var adskillige medlemmer af gruppen SOS Cykelsti, som siden 2012 har kæmpet for at få en ny sti på dagsordenen.
Kirsten Louise Laursen, der er talskvinde for SOS-Cykelsti, var lutter smil inde under regnhætten:
“Det her er pissefedt, rent ud sagt,” lyder den første reaktion fra hende.
“Det er kulminationen på alt det arbejde, vi har lavet. Nu sker det endelig,” fortsætter hun.
Talskvinden lægger ikke skjul på, at der i den fem år lange proces har været både op og nedture i arbejdet med at råbe politikerne op. Et af de store lyspunkter skete sidste år, hvor cykelstien kom på kommunens budget, endnu et skete med det første spadestik denne onsdag, og det allerstørste bliver at klippe den røde snor til den helt færdige cykelsti.

Første del åbner snart

Før de standhaftige lokale når så langt, kan de se frem til at nå et delmål inden længe.
Carsten Thomsen, der er projektleder i Center for Byens Anvendelse, fortæller nemlig, at kommunen håber på at kunne have den første del, fra Solbjerg til Ask, færdig til skolernes motionsdag i år.
“Derefter kommer vi hurtigt ind i en periode, hvor det bliver for koldt til at arbejde videre med projektet. Så fortsætter vi til foråret. Hvornår hele stien kan stå færdig, vil jeg helst ikke lægge mig for fast på. Jeg vil hellere se på vejret i foråret og så lægge en plan efter det,” siger han.
Projektlederen kan desuden fortælle, at hele cykelstien bliver lavet med stenmel og altså ikke asfalt, som det tidligere har været diskuteret.

“3, 2, 1, nu!” En større gruppe børn fra Solbjerg Skole hjalp Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, med at tage første spadestik til den nye cykelsti.

“3, 2, 1, nu!” En større gruppe børn fra Solbjerg Skole hjalp Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø, med at tage første spadestik til den nye cykelsti.

En mere sikker skolevej

Stenmel eller asfalt, det betyder ikke alverden for SOS Cykelsti. Det vigtigste har været at få lavet stien hele vejen fra Malling til Solbjerg - for det er tiltrængt, forklarer Kirsten Louise Laursen:
“Først og fremmest er det her jo en skolevej, og nu er jeg selv begyndt at cykle med mine børn, og jeg må bare sige, at folk kører stærkt her, og der er masser af dårlige oversigtsforhold. Der er ikke et sted, man lige sender en fem- og otte-årig ud alene. Vi ser gerne, at børnene fra Ask og Tulstrup bliver mere selvhjulpne, og selv kan besøge klassekammerater. Vi ønsker ikke at være sådan nogle 'køreforældre'.”
Talskvinden peger desuden på, at der er en del, som cykler fra Solbjerg til Malling for at gå til sport.

Positiv, konstruktiv tilgang

Fra en regntøjsberedt rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), er der kun ros tilovers for SOS Cykelsti, da Lokalavisen Aarhus fanger ham efter første spadestik:
“Det fortjener anerkendelse, at de er blevet ved med at gøre opmærksom på behovet herude. De har tilmed gjort det på en fin måde, hvor de har rejst kravet med et smil på læben. De har haft en god, positiv og konstruktiv tilgang.”

null

Publiceret 13 September 2017 16:30

SENESTE TV