Foto: Mads Christensen

Foto: Mads Christensen

Food Festival på Tangkrogen:

Tre dage med mad, mad, mere mad og Hotdog DM

I den kommende weekend byder Food Festival på 500 meter madpakkebord, 30 workshops og mad fra 2067. Men Danmarksmesterskaberne i Hotdog er stadig det mest populære indslag - nu med tre Michelinkokke og 17 andre stjerner

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

 
For sjette gang forvandler Food Festival Tangkrogen til en myretue af madoplevelser 1.-3.september.
Man kan igen i år smage, lære at lave, røre ved råvarer, finde dem selv og blive meget klog på både fortiden, fremtiden og det imellem.
Der bliver 45.000 kvadratmeter fuld af viden og håndværk.
Årets store nyhed er, at festivalen smider sit nordiske dogme og viser mad fra hele verden. Det mest eksotiske er ikke længere grønlandsk indlandsis og finsk elgkød, for Indien, Italien og Japan banker på med deres særlige håndværk.
Man skal for eksempel kunne smage kokkens sjæl i den japanske middag, Momiji. Heldigvis er det ikke det eneste, han serverer. Kravet til den slags middag er madvarer fra luft, jord og vand, og fire tilberedningsmåder: rå, kogt, dampet og stegt. Så man bliver rent faktisk mæt.
 

Danmarks bedste Hotdogs

Selv om festivalen har en række meget spektakulære indslag, er det den gammelkendte og helt lavpraktiske pølse med brød, der trækker det største publikum.
I år kommer Hotdog DM til at foregå ved Kokkescenen, som er den største, og feltet af deltagere er i år skarpere end nogensinde:
“Nogle af landets allerbedste kokke kæmper, og gæsterne kan smage på de kreative kreationer,” siger Anna Lund, festivaldirektør hos Food Festival.
“Siden 2012 har vi haft æren af at afholde Hotdog DM, og jeg må ærligt sige, at det i år er det mest spændende og flamboyante felt af deltagere, jeg har oplevet,” fortsætter Anna Lund.
Der er intet mindre end 20 stjernekokke fra hele landet med.
Publikum har mulighed for at købe de forskellige hotdogs, og overskuddet går hvert år til et velgørende formål. I 2016 blev der samlet 235.000 kroner ind til Børnefonden, som også i år får alle pengene fra salget af de ekstraordinære hotdogs.
De er to kategorier. Den Moderne Hotdog og Den Traditionelle. Kendte kokke og gastronominørder laver nyfortolkningerne, mens de bedste danske pølsemænd dyster om at lave den bedste klassiske.
 

Hotdog DM

Foregår søndag 3. september

Deltagerne er: Atelier 85 - Brian Pedersen
Chefmade - Jacob Bülow Espensen
Clausens Fiskehandel - Jakob Clausen
Cortsen Dining - Mads Cortsen
De Fyrretyve Røvere - Yasser Rahim Naz, Ahmed Amin og Anas Amin
Domestic - Morten Eriksen 
Euro Kitch - Martin Bjørn
Formel B - Kristian Arpe-Møller
Guldkroen – Umut Ra Sakarya
Musikkens Spisehus – Mikael Kopp Christensen
OliNico - Jonas Skou Andreassen
Kähler Villa Dining - Morten Kjer
Løgismose - Torben Bager
Læsø Jomfruhummerfestival - Allan Poulsen
Pølsemageriet - Brian Flink 
Restaurant Pasfall - Thomas Pasfall
Restaurant Royal - Marc Bjørn
Restaurant Taller - Karlos Ponte
The Balcony - Peter Hansen og Anders Jensen
Restautant ET - Kenny Liland

Publiceret 31 August 2017 14:00

SENESTE TV