Badmintonkomet:

Jeg skal bare ud at sparke røv

Han er et stort håb i badmintonverdenen, og nu er han til sit første VM efter både DM-guld og EM-sølv i år

Af
Camilla Olesen

Han er bare 20 år, men er et af de største badmintontalenter i Danmark.
Viby-drengen Anders Antonsen rejser dagen efter Lokalavisen Aarhus har talt med ham til Glasgow for at spille VM i badminton - for første gang.
Han er seedet nummer 14, men det er ikke det, der tæller for den unge aarhusianer, der stiller op for AB, Aarhus Badmintonklub, men til dagligt træner i Brøndby.
“Der er kun én vej til succes - og det er at slå den modstander, der er overfor mig,” siger stortalentet, der går på banen i aften for første gang under dette VM, hvor han håber at slå sin første modstander, så han kan komme videre i turneringen. Og sådan er det med Anders Antonsen - han er målrettet og ambitiøs og nederlag samler han ikke på.
“Det er kun sejre, jeg accepterer. Det er i hvert fald den indstilling, jeg går ind med. Jeg er først tilfreds, når jeg er verdensmester,” siger han.

Tager sig ikke af pres

Med både EM- og DM-metal kommer den unge badmintonkomet ikke udenom, at der i hvert fald fra omgivelserne er et pres på ham, men det bekymrer ham ikke så meget:
“Jeg vil gerne gøre det godt. Og jeg er den bedste, jeg kender i forhold til pres,” siger Anders Antonsen.
Efter sigende er han mentalt stærk, og derfor er målene for fremtiden også fuldstændig klare:
“Jeg vil blive den bedste til den her sport, og jeg er dedikeret til badminton. Siden jeg startede med at spille som 6-årig og så det i tv, har jeg drømt om at komme til at vinde alle de store turneringer. Og det er det, jeg går efter.”
Derfor hedder det også blandt andet mål om guld til EM, VM og OL. Men det kræver benhård træning, og det har Anders Antonsen været i frem mod VM. Faktisk kalder han det for den hårdeste træning nogensinde.
“Da jeg så programmet, tænkte jeg: Hold da kæft mand, kan jeg klare det her uden skader? Men det er gået rigtig godt, og jeg er blevet presset både fysisk og mentalt. Mine ben har føltes som betonklodser, og jeg har haft mindre og mindre overskud. Det er først her i dagene op mod VM, at vi er begyndt at slappe lidt af,” siger Antonsen og fortsætter:
“Jeg har fokus på én kamp ad gangen. Jeg tror, at det er måden at gøre det på for mig, og så skal jeg bare ud at sparke røv.”

Bliver i Danmark

Selv om de helt store badminton-kanoner ofte kommer fra Asien, så har Anders Antonsen på ingen måde planer om at forlade Danmark.
“Det kræver bestemt ikke at bo udenfor Danmark for at blive den bedste. Vi har et godt set up, og vi er sindssygt dygtige til badminton - og de eneste i Europa, der rigtigt kan presse asiaterne. Så længe vi har så godt et set up i Danmark, så tror jeg ikke det bliver bedre nogle steder i verden,” lyder det fra det store talent.

null

Publiceret 21 August 2017 07:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV