Festivalen Understrøm er klar med 58 bands til festugen

Festivalen Understrøm har offentliggjort musikprogrammet til årets Aarhus Festuge, hvor den har fået en dag ekstra

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

Sidste år så festivalen Understrøm dagens lys for første gang under Aarhus Festuge. Det var så stor en succes, at festivalen nu vender tilbage, og det er endda med en ekstra spilledag, så der i år er musik allerede fra torsdag i festugen.
”Vores oplevelse af Understrøm sidste år var, at publikum tog rigtig godt i mod den. Den fungerede rigtig godt, og derfor har vi givet den en ekstra dag i år,” fortæller Rikke Øxner, der er direktør for Aarhus Festuge.
Musikken til årets festival blev præsenteret sidste uge, og her kan publikum på tre scener samlet set se frem til 58 forskellige bands, som mildt sagt er taget fra alle hylder. Selv beskriver festivalen, at den byder på alt fra hårdtslående metal til drømmende indiepop. Det hele kommer til at foregå gratis i det fri.

Upcoming navne er klar

Blandt de offentliggjorte bands på plakaten finder man relativt etablerede bands som Chinah og Sekuoia, imens der også er en stor række af upcoming navne fra nær og fjern.
”Der kommer til at være en bred vifte af bands. En del af dem er fra Aarhus, men der er også nogle, som kommer langvejs fra. Fælles for de fleste af navnene er, at de er upcoming bands, som ikke nødvendigvis har prøvet at spille foran et stort publikum. Derfor bliver det også en god øvelse for dem, og vi håber selvfølgelig, at det er med til at flere lærer dem at kende. Som nyt band er det jo svært at trække et publikum, og det kan vi forhåbentlig være med til at hjælpe dem med,” fortsætter festuge-direktøren.

En god oplevelse

Aktørerne ved de forskellige scener er blevet udvalgt af Aarhus Festuge i samarbejde med SPOT Festival og Studenterhus Aarhus, og de repræsenterer et bredt udsnit af de talentfulde og hårdtarbejdende musikaktører, byen kan byde på.
Ligesom sidste år byder festivalen på tre forskellige scener, som er placeret i Mølleparken, ved Immervad og under Sankt Clemens Bro i byen.
”Idéen med Understrøm er jo som resten af Aarhus Festuge, at den skal give nogle gode oplevelser til publikum. Festivalen er nogle små stop på vejen, hvor folk kan hænge ud med god musik og lære nye bands at kende,” lyder det fra Rikke Øxner.
Festivalen Understrøm foregår under Aarhus Festuge fra torsdag 31. august til lørdag 2. september.

De 58 bands:

Pust, Chinah, Sekuoia og Mark Freese, LARUS, SwervnMyagi (Heath Swervn & Ace Myagi), Rob Smyles & Thor Kvisgaard + guests, Keis Khatib, Negash Ali og ARY + surpise acts, R. Noor, Sundays, Simone Tang, Bad Birthday, Ida Kudo og Oh Lois!, Mikael Tobias, Mads Beldring (duo), Mellemblond (duo), Spines, Hjortene, Town Portal og Tvivler, Forte, Mads Vadsager, YASMIN, KHAN, Lumia, Fjer og O/RIOH, Molina, Boundaries, Motorique, The Love Coffin og Heathe, The Sleeplings, Death to Seattle, HIRAKI, Piss Vortex, Death Rides a Horse, Unseen Faith, Diabolus Incarnate, Woebegone Obscured, Horned Almighty og BAEST,Catch the Breeze, Cousin, Blå Nætter, Diet, Eerie Glue og Saint Best, Marais, Amphior, Marsmachine, BOOTKID, mono mono, thirdcurl, binrose og Frederik Meyer

Den eksakte spilleplan offentliggøres på aarhusfestuge.dk snarest, hvor man i programmet også løbende vil kunne læse mere om de enkelte kunstnere.

Publiceret 12 August 2017 11:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.