Populær Instagram-profil:

Fire studerende er på jagt efter din togbog

Litteraturhistoriestuderende fra AU bruger togture på at finde boglæsende passagerer til deres Instagram-profil

Af
Jonas Hansen

Jonas Wrede Hansen

“Togtid er bogtid.” Så simpelt lyder budskabet fra fire litteraturhistoriestuderende på Aarhus Universitet, som sammen har skabt Instagram-profilen 'TogbogDK'. Idéen er, at de gerne vil finde ud af, hvad folk læser, når de sidder i toget, og ikke mindst dele det med alle andre interesserede. Og dem er der mange af. På kort tid har profilen nemlig fået over 1500 følgere på det sociale medie.
“Vi startede det egentligt som et studieprojekt på sidste semester. Vi fik hurtigt 500 følgere og så 750 følgere og så 1000 følgere. Nu fortsætter vi med den, fordi vi simpelthen bare synes, det er sjovt,” lyder det fra Gitte Winneche, der er en af de fire studerende bag TogbogDK.
“Jeg tror, folk har taget godt imod profilen, fordi vi har en platform, hvor folk kan få et indblik i, hvad helt almindelige danskere læser. Der er en god mulighed for identifikation og for at få stillet sin interesse,” fortsætter Gitte Winneche.

De fleste vil gerne spørges

Siden marts har de fire studerende gået rundt på forskellige togafgange og spurgt tilfældige boglæsende passagerer, hvad de læser.
“Det er meget forskelligt, om folk har lyst til at være med. De sidder jo i en situation, hvor de måske ikke lige forventer at skulle forholde sig til andet end at slappe af med en bog. Men de fleste synes, at det er en god idé og vil gerne være med,” fortæller Gitte Winneche, som selv er en flittig boglæser i toget, når hun altså ikke laver opslag til Instagram-profilen.
Når TogbogDK-folkene finder en passager, der gerne vil være med, spørger de kort ind til, hvad det er for en bog og får samtidig en kort forklaring. Derefter tager de et billede af passageren med bogen i hånden, og så bliver det lagt op på Instagram til offentligt skue og masser af 'likes'.

Gitte Winneche bruger det meste af sine togture fra Aalborg til Aarhus på at finde passagerer, som er i gang med at læse en bog. Foto: Jonas Wrede Hansen.

Gitte Winneche bruger det meste af sine togture fra Aalborg til Aarhus på at finde passagerer, som er i gang med at læse en bog. Foto: Jonas Wrede Hansen.

Samarbejde med DSB

Det simple koncept er blevet populært, og det er ikke kun de over 1500 følgere, der værdsætter profilen. Det samme gør DSB.
”Vi har indgået et samarbejde med DSB på den måde, at der hver måned bliver lagt et af billederne fra Instagramprofilen op på deres Facebookside, og så hjælper de os også på andre måder ved for eksempel at give os lov til at gå rundt i toget og spørge folk,” forklarer Gitte Winneche.

Skal udstille på Dokk1

Til september skal Gitte Winneche sammen med sine tre studiekammerater være med til at udstille ved et bogarrangement på Dokk1 i Aarhus med det, som altså bare startede som et studieprojekt.
”Vi har fået en stand, hvor vi skal udstille nogle af de bedste billeder fra TogbogDK,” lyder det fra Gitte Winneche, som mener, at det er de mange gode historier, der gemmer sig hos de boglæsende passagerere, som gør profilen interessant.
”Vi er gode til at finde de små, sjove anekdoter, som gør det spændende at følge med,” fortæller hun.
TogbogDK udstiller på Dokk1 i Aarhus fra 25. september til 3. oktober.

Publiceret 11 August 2017 09:30

SENESTE TV