Gratis foredrag:

Hvem var Ovartaci - og hvad laver han i Skejby?

Oplev Lars Morell på Ovartaci Fields mandag 14. august

Midt i Business Park Skejby er landet en mystisk sort boks fuld af værker skabt af en kunstner ved navn Ovartaci. Men hvem var Ovartaci egentlig – og hvad laver han nu i Skejby?
14. august kl. 16-17 vil forfatteren og idéhistorikeren Lars Morell holde et foredrag om 'overtossen' Ovartaci, der levede 56 år som indlagt i psykiatrien.
Ved udstillingen i Skejby bliver det særligt interessant at høre, hvordan Morell oplever Ovartaci i konteksten Business Park Skejby.

Fascineret af Ovartaci

Eventet er gratis og en oplagt mulighed for alle i nærområdet – og alle andre – til at lære mere om kunstneren og mennesket Ovartaci, der lige nu gæster Skejby.
Lars Morell har udgivet kæmpebogen '200 års kunst i Aarhus', og her spiller Ovartaci en stor rolle.
Morell har længe været dybt fascineret af Ovartaci og vil være klar til at svare på alle slags spørgsmål, der skulle dukke op fra publikum.
Museum Ovartaci vil sørge for en forfriskning og, hvis vejret er til det, nogle bløde puder at sidde på uden for på græsset foran udstillingen i Skejby.
Arrangementet er gratis – alle er velkomne på Palle Juul-Jensens Blvd 82 til højre for byhaverne.
jesl

null

Publiceret 11 August 2017 06:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.