Åbner 25. august:

Nu tager Sallings tagterrasse form

Meget arbejde mangler endnu, før Salling Rooftop kan åbne. Men færdig til 25. august, det bliver det

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Cirka 70 håndværkere myldrer omkring på Sallings tag denne onsdag. Lyden af hamren blandes med den skingre lyd af en rundsav på overarbejde.
Iført reglementeret beklædning, i form af sikkerhedshjelm, inspicerer Lokalavisen Aarhus ombygningens fremgang.
Taget bliver til Salling Rooftop. En 2000 kvadratmeter stor terrasse, eller måske nærmere bypark, højt hævet over byens puls på strøget nedenfor og med 360 graders udsyn over byens tage.
“Jeg ved ikke med dig, men jeg føler en helt anden nærhed til byen heroppe. Vi er i niveau med domkirkens tag - sådan har man aldrig oplevet byen før,” siger stormagasinchef Lars Højgaard.
Når han kigger ud over de mange løse ender på byggepladsen, kan han godt se, at det kan virke lidt utopisk, at tagterrassen når at stå færdig til om 16 dage fra denne onsdag. Men det gør den.
“Ja, vi bliver færdige til at åbne 25. august,” siger han.
Du lyder meget sikker?
“Jamen det er slet ikke en mulighed, at vi ikke skulle nå det. Som du kan se, er der også virkelig mange håndværkere i gang, som bare knokler igennem,” fortsætter stormagasinchefen.

Elementerne godt på vej

Arbejdet skrider da også relativt planmæssigt frem, selvom “lidt” regn denne sommer har besværliggjort arbejdet til tider.
Det til trods, har tagterrassens scene med tilhørende sidde-trappe nu taget form, og det nye Væksthus, som Salling Bar & Bistro indtager, er også rejst. Desuden blev en massiv kolos af en rampe på 18 meter og ni tons hejst på plads i sidste uge. Den hæver sig over Strøget og har glasgulv yderst ude, så man kan kigge direkte på gågængerne 27 meter nede.
“Nu glæder jeg mig bare til, at vi er så langt, at vi kan få møbler og planter på plads. Lige nu er det jo lidt som et hus uden møbler. Det bliver alle detaljerne, som virkelig gør forskellen,” siger Lars Højgaard og fortsætter:
“Og så glæder jeg mig til at se folk indtage stedet og hygge sig. Til at se det hele bare spiller.”

Arbejdet med at skabe sidde-trappe og scene skrider hastigt fremad.

Arbejdet med at skabe sidde-trappe og scene skrider hastigt fremad.

Plads til 700

Stormagasinchefen er ikke den eneste, som glæder sig. Han fortæller, at Salling møder en enorm interesse for projektet.
“Folk er nysgerrige og ringer og spørger, hvornår vi åbner,” siger han, før han fortsætter med at pege og fortælle om tagterrassens detaljer.
Looket bliver lys beton, træ, græs og planter, forklarer han.
“Og så er der masser af kroge, man kan hænge ud i. Man kan altid finde en plet, hvor der er vindstille og skygge, eller hvor solen står på,” siger Lars Højgaard.
Desuden er alle steder på taget kørestolsvenlige.
Dermed har alle altså rig mulighed for at tjekke den nye bypark ud, når den officielle åbning finder sted 25. august, eller når taget indtages af forskellige arrangementer i forbindelse med Aarhus Festuge. 700 personer kan være på taget af gangen.

Sådan ender scene og sidde-trappe med at se ud. Forrest ses tagets zenhave. Skitse: Sahl Arkitekter.

Sådan ender scene og sidde-trappe med at se ud. Forrest ses tagets zenhave. Skitse: Sahl Arkitekter.

En rampe på 18 meter og ni tons strækker sig ud over strøget. Yderst ude kommer der glasgulv.

En rampe på 18 meter og ni tons strækker sig ud over strøget. Yderst ude kommer der glasgulv.

Væksthuset får 55 indendørs siddepladser og 200 pladser til udeservering. Skitse: Sahl Arkitekter.

Væksthuset får 55 indendørs siddepladser og 200 pladser til udeservering. Skitse: Sahl Arkitekter.

Publiceret 11 August 2017 16:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV

Kræftramte børn får tur i Djurs Sommerland

Normalt står hverdagen på hvile, lektier og ind i mellem blodprøver og kemo for 13-årige Mikkel G. Nielsen fra Galten. Men i dag får han sammen med andre kræftsyge børn fra Skejby Sygehus og deres familier mulighed for at glemme hverdagen lidt med en tur i Djurs Sommerland.

Det er Lions Club Aarhus Régina og Lions ungdomsklub Leo Club Aarhus Nord, der har arrangeret sommerturen til Djurs Sommerland.

"Jeg har glædet mig til i dag, fordi Lions Club har arrangeret, at vi unge kommer i Djurs Sommerland og hygger os og har det mega sjovt. Sådan nogle arrangementer kommer der tit nogle af for at vi skal glemme vores kemodage og have det sjovt," siger Mikkel G. Nielsen.

Væk fra hverdagen

Mikkel G. Nielsen fik i efteråret konstateret leukæmi. En lidt sjælden form, hvor det er t-cellerne, der ramt.

"De første otte måneder, har været hårde. Der har han fået blok-kure, som er en hård kemokur. Halvdelen af tiden har han været indlagt. Derfor er det rart at han nu er frisk nok til at være med i dag," fortæller Lis-Lotte Nielsen, som er mor til Mikkel.

Derfor er det også en Mikkel G. Nielsen, der har kørestolen med i dag, så han ikke bliver alt for træt. Men en af de vildeste forlystelser var alligevel øverst på dagens to-do liste, og blev som den første krydset af.

"Det er den sjoveste forlystelse der er herude. Det er fedt, det går så hurtigt, især det sving, der kommer i starten," fortæller 13-årige Mikkel G. Nielsen, der førhen har haft sæsonkort til forlystelsesparken.

Giver et afbræk

Det er 17. gang, at Lions Club har arrangeret turen for børnene og deres familier. Lions Club er verdens største private humanitære hjælpeorganisation. Pengene til sommerlandsturen kommer fra klubbernes kontingentkasse og fra aktivitetskassen – altså penge, de har tjent ved eksempelvis kræmmermarkeder, bankospil med mere.

”Formålet med den årlige udflugt er at give de sygdomsramte familier et afbræk fra en hverdag præget af sygdom. I løbet af dagen kan hele familien hygge sig og have det sjovt sammen i forlystelserne – et samvær, som der ikke altid er mulighed for på afdelingen. Samtidig får familierne mulighed for at møde andre familier i lignende situationer, og de får tid til at tale sammen og lære hinanden bedre at kende,” fortæller formand for Lions Club Aarhus Régina, Solvejg Kaae Hansen.