Vi er vilde med Vilhelmsborg

Lokalavisen Aarhus har sat de fem hovedrolleindehavere i årets festspil på Vilhelmsborg stævne

Af
Camilla Olesen

Høj sol, højt humør og jokes.
Scenen er sat hos de fem hovedrolleindehavere af dette års Vilhelmsborg Festspil, der alle glæder sig helt ustyrligt til premieren 1. august.
De er næsten lige rykket ud på scenen med de rigtige rekvisitter og opbygning, ellers har den hidtil stået på mange timer i et øvelokale primært på Møllevangskolen.
“Det er så fedt at kigge ud over tribunen og mærke den målrettethed, der er kommet,” lyder det fra Laila Fredslund, der spiller Violet i årets stykke '9 to 5.'
Det er første gang, hun er med i Vilhelmsborg Festspil, men hun har været med i en lang række andre teaterstykker og lignende gennem årene.
“Jeg synes, den her fortælling er fed. Jeg er vild med titelnummeret, og jeg kan godt lide, at den handler om et opgør med ligestillingen. Det er fedt, at der er et budskab, og jeg går meget op i ligestilling - fra begge sider,” siger hun med et smil.

Tosset med Vilhelmsborg

Hende, der spiller Dolly Partons rolle, Doralee hedder til dagligt Stine Klingsten. Hun er rykket fra København og til en lille landsby mellem Malling og Odder.
“Jeg er mega fan af Dolly Parton, og jeg havde slet ikke forventet, at jeg kom til at spille hende i stykket. Jeg fortryder på ingen måde, at jeg er flyttet til Jylland, og det er Vilhelmsborg en stor del af,” siger Stine Klingsten, der så et opslag på Facebook om audition helt tilfældigt og derfor er vildt glad for, at hun blev valgt til at spille hovedrollen.
Og glæde deler hun med de øvrige fire hovedrolleindehavere. Selv om det kun er Anja Falk, der spiller Judy, der har været med i Vilhelmsborg før, så er de alle enige om en ting: De er vilde med Vilhelmsborg, og det er det fedeste festspil, de har været med til.
“Sammenholdet er noget helt specielt. Vi har det helt fantastisk her,” lyder det fra hele flokken, og Anja Falk præciserer:
“Det er et rigtig fedt hold, og alle kan sammen. Der er slet ikke noget drama bag scenen, som der godt kan være. Jeg havde besluttet mig for, at uanset hvilket stykke, vi skulle spille, så ville jeg gerne være med.”

Sommerferie og festspil

De er alle så begejstrede for at være med på scenen, at de har valgt at hive flere uger ud af deres kalender for at spille '9 to 5.'
“Min kone og børn er i sommerhus i Ebeltoft, og jeg kører frem og tilbage hver dag. Jeg har valgt at bruge fem ugers ferie på Vilhelmsborg. Og selv om jeg har lidt dårlig samvittighed overfor familien, så synes jeg, at det er fedt, og det synes de heldigvis også,” siger Poul Sejr Nielsen, der spiller den mandschauvinistiske chef, Hart.
Han har i mange år også spillet festspil og levet af at være musiker, og i dag bor han med familien i Hinnerup.
Mette Mathiasen, der spiller rollen som Harts håndlanger, Roz har valgt at bruge sin sommerferie fra studiet på at være på scenen i de flotte omgivelser i Mårslet.
“Jeg har spillet teater i mange år, men har holdt en pause. Jeg tænkte, at jeg gerne ville igen, og derfor gik jeg til prøve, og så var jeg heldig at komme med. Der er et fantastisk fællesskab herude, og tiden flyver af sted,” siger hun med et stort smil.

Travl hovedrolleindehaver

Stine Klingsten lever af at været musiker i et fest-orkester, og det kører hun videre med også under festspillet.
“Det er ikke en gang en kliché - jeg gør det her, fordi jeg ikke kan lade være, og fordi jeg synes, det er sjovt. Hvis jeg skal være helt ærlig, så er Vilhelmsborg Festspil helt klart det fedeste, af de festspil jeg har været med til. Der er et dejligt miljø,” siger Stine Klingsten, der i anledningen af rollen som Dolly Parton har fået lavet lange, kunstige negle i pink med guldglimmer, og der venter også lidt indlæg i BH'en, så hun kan komme til at ligne Dolly Parton så meget som muligt.

Kom, kom, kom

Det er selvfølgelig logisk, at de fem glæder sig rigtig meget til premieren, men de glæder sig også, til den er overstået - til det hele er gået, som det skal, og de kan glæde sig over en vellykket premiere.
Og så har de en opfordring til alle:
“Det her stykke fortjener virkelig at blive set. Vi håber virkelig, at mange kommer ud og ser det,” lyder det fra de fem.

null

Publiceret 26 July 2017 12:00

SENESTE TV