Stort modeevent:

Aarhus går på vandet

Headstart Fashion har taget initiativ til et Boxmarket, hvor modebrands og livsstilsvirksomheder popper op

Af
Camilla Olesen

Området omkring havnen bliver omdannet til det rene modemekka, når Headstart Fashion står bag et Boxmarket 16. og 17. september. Her står den på en mode-pop-up-festival foran Dokk1 - nærmere bestemt ved Mindet og Balticagade ved Universteltene i Aarhus.
“Vi kommer til at udleje containere til forskellige modebrands og livsstilsvirksomheder, hvor de har mulighed for at vise deres brands frem og/eller sælge deres varer,” siger direktør for Headstart Fashion, Christian Chapelle, og fortsætter:
“Vi vil gerne skabe en festivalstemning, og derfor kommer der også en stor scene med musik - gerne lokale musikere og primært upcoming-bands.”
Han påpeger, at man ikke er interesseret i at lave et billigt udsalgsmarked med store, gule skilte - det skal derimod være råt og med en vis standard.
Sammen med designer Martin Munch fik han idéen til at lave et Boxmarket. De er begge blevet inspireret af udlandet, hvor Chapelle blandt andet oplevede en pop-up-udstilling i containere i Miami.
“Vi var villige til at prøve det af her i Aarhus, og konceptet med at have containere til Boxmarket passer jo glimrende til miljøet på havnen,” siger direktøren for Headstart Fashion.

Flere brands på banen

Allerede nu er der ti aktører, der har meldt deres ankomst til september. Det er blandt andet Minimum, Pilgrim og RVLT.
“Der vil være en overvægt af lokale brands, men der er åbent for alle,” siger Christian Chapelle.

Show på vandet

Udover musik, festivalstemning og masser af mode kommer der også en catwalk på vandet, som er en del af kulturhovedstadsprojektet. Modellerne kommer til at gå med fødderne lige under vandoverfladen, som om de går på vandet, fra 'isflagerne' ved Dokk1 og hen til Boxmarket-området.
Showet har man valgt at døbe AWOW, hvilket står for Aarhus Walks On Water.
Det er en anderledes del af weekenden, som Christian Chapelle ser frem til - ligesom han gør med alt det andet.
“Vi forventer, at der kommer en masse mennesker fra Aarhus og omegn, og at Boxmarket kommer til at bidrage til udviklingen af byen som et kreativt sted,” siger Christian Chapelle.

Visioner for fremtiden

Hans forhåbning er, at mode-weekenden bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, men det må tiden vise.
“Når det hele er overstået, evaluerer vi på det, og så træffer vi en beslutning herefter,” lyder det fra Christian Chapelle.


Boxmarket

Foregår 16.-17. september
Headstart Fashion har midler til at udvikle og understøtte modebranchen, og direktøren håber på indtjening fra containerne, der bliver udlejet, samt drikkevarer og lignende

Publiceret 14 July 2017 16:07

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV