Bog-samarbejde:

Skødstrup-forfatter fandt sin yndling i nabobyen

Annie Bahnson fra Skødstrup og Mette-Kirstine Bak fra Hjortshøj er klar med ’Trisse og det lange hår’

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Annie Bahnson fra Skødstrup er fuldtidsforfatter og har netop udgivet højtlæsningsbogen 'Trisse og det lange hår' med illustrationer af en anden lokal kvinde, Mette-Kirstine Bak, som bor i Hjortshøj.
Det var et rent tilfælde, at de to fandt ud af, at de boede så tæt på hinanden. Og det gik faktisk først op for dem et stykke inde i børnebogsprojektet,
“Gennem min redaktør på Forlaget Carlsen havde jeg et ønske om at få hende dér Mette-Kirstine Bak til min nyeste bog. Jeg havde set hendes tegninger på nettet, men jeg vidste jo ikke, at Mette-Kirstine boede så tæt på. Det er da for sjovt og ret fantastisk, at min yndlings-illustrator bor seks kilometer fra mig,” fortæller Skødstrup-forfatteren.

Syret at mødes

“Kort før bogen blev udgivet, fandt vi ud af, at vi da skulle ses. Vi skulle da møde hinanden live. Jeg husker stadig det første møde tydeligt. Jeg kommer hjem til Mette-Kirstine og ser bordet fyldt med illustrationer til bogen, og det var ligesom at træde ind i min egen hjerne. Det var så syret. Der lå bare tegninger og skitser af Trisse ud over det hele,” siger Annie Bahnson, der debuterede i 2016 med ungdomsromanen 'Vinderblik', og siden har hun droppet sit fuldtidsjob som lærer på Skæring Skole for at hellige sig skriveriet.
“Jeg var lidt en svagpisser og tog orlov i starten, men det var en stor dag, hvor jeg tog skridtet og sagde op. Det var en god følelse. Man kan ikke leve fedt af at være forfatter, men man dør jo heller ikke af det. Det er det fedeste i hele verden at stå op hver dag og gøre det, man brænder for. Så kan jeg godt leve af havregryn,” siger Bahnson med et smil.

En af illustrationerne i bogen er denne her. Det er Annie Bahnsons yndlings, og hun har fået lov at få originaltegningen i glas og ramme.

En af illustrationerne i bogen er denne her. Det er Annie Bahnsons yndlings, og hun har fået lov at få originaltegningen i glas og ramme.

Prisvinder

Modsat Annie Bahnson har Mette-Kirstine Bak levet en freelance-tilværelse som illustrator i mange år. Hun vandt Kulturministeriets Illustratorpris i 1999 og har illustreret mange børnebøger med Kim Fupz Aakeson og den berømte Ole Lund Kirkegaard, hvor forlaget Gyldendal ønskede nogle den afdøde forfatters værker gennemillustreret, og Ole Lund Kirkegaards enke valgte Hjortshøj-illustratoren til den opgave.
“Jeg var også lige ved at falde om, da jeg fik det at vide. Der er jo ingen, der kan tegne som Ole Lund Kirkegaard, så det har været spændende at være med til. Jeg er ikke blevet rig af at være illustrator, men har kunnet leve nogenlunde af det. Man kan jo desværre ikke bare bestille en bestseller,” siger Mette-Kirstine Bak.
Deres fælles 'barn' - 'Trisse og det lange hår' - handler om at være anderledes og få omverdenen til at acceptere, at man er anderledes.
“Der er sindssygt mange detaljer i historien, så det har været hardcore at være illustrator. Jeg har lavet rigtig mange noter til bogen, fordi der er så mange detaljer. Man skal virkelig have detaljerne på plads, for børnene sidder og kigger grundigt på illustrationerne, mens der bliver læst op. Jeg tager udgangspunkt i teksten men drager mine egne ting ind i illustrationerne. De skal underbygge teksten men må også gerne fortælle flere historier,” fastslår Mette-Kirstine Bak.

Flere Trisse-bøger på vej

Samarbejdet slutter ikke ved 'Trisse og det lange hår':
“Vi skal helt klart lave noget mere sammen. Vi har det sjovt og har da både drukket kaffe og champagne sammen. Jeg er ved at planlægge en fortsættelse i Trisse-serien, og så har vi snakket om andre projekter som billedbøger. Og så kunne vi også godt finde på at tage ud og holde foredrag sammen,” siger børnebogsforfatteren fra Skødstrup.

Trisse og det lange hår

  • Annie Bahnson læser højt og signerer 'Trisse og det lange hår' og Mette Kirstine Bak tegner i kundernes Trisse-bøger fredag 4. august klokken 15.30-17 i Arnold Busck i Ryesgade i Aarhus.
  • Bogen koster 99,95 kroner i boghandleren.

Publiceret 27 June 2017 12:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV