Borgermøde i Viby:

Trafik og fortætning blev temaerne

Stemningen var god og engagementet ligeså, da Viby Fællesråd inviterede borgerne til møde om Vibys fremtid

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

150 personer dukkede i onsdags op til borgermøde på Viby Bibliotek. Emnet var Vibys fremtid, og engagementet hos de fremmødte var højt, fortæller fællesrådsformand Lars Nikolajsen:
“Det gik aldeles strålende. Vi forventede omkring 75 deltagere, men der kom altså det dobbelte. Vi har virkelig ramt noget, som interesserer folk, og derfor var der også en stor spørge- og kommenteringslyst,” fortæller formanden.
På programmet var et oplæg fra kommuneplanchefen, Niels-Peter Mohr, som forklarede hovedprincipperne i den nye kommuneplan, og teamleder i indledende dialog, Karin Linneberg Bæk, forklarede, hvordan principperne vil kunne forandre Viby i praksis.

Fortætning og trafik

Gennemgående var der en god stemning på mødet, selvom mange gik kritisk til værks, forklarer fællesrådsformanden.
Overordnet set var det principperne om fortætning og højhuse, som deltagerne var mest kritiske over for.
“Det er ikke et hit, og det bliver det aldrig,” lyder det fra Lars Nikolajsen.
Også trafikforholdene i Viby fik knap så pæne kommentarer med på vejen.
“Planen om at lave en etape af letbanen ud ad Skanderborgvej er ikke alles favorit. Og hver gang vi taler om trafikproblemer, så bliver letbanen holdt frem som løsningen, men den køber folk altså ikke. Det er heller ikke alle, der vil have muligheden for at benytte letbanen,” siger fællesrådsformanden, som dog også kan berette om positive tilkendegivelser fra masserne:
“Det, at man i kommuneplanen vil prøve at passe på det grønne og naturen i vores by, reagerede folk positivt på, ligesom beskeden, om at man vil arbejde mere med tidlig borgerinddragelse, vakte jubel,” siger han og fortsætter:
“Som en af deltagerne sagde om kommuneplanen: Det er en sjov mellemting mellem noget rigtig fantastisk og et Orwellsk mareridt.”

Intet konkret om Viby

Kritikpunkterne fra de fremmødte falder meget godt i tråd med det, som kommuneplanchefen oftest møder, når han deltager i borgermøder.
Fortætning, trafik og flere parcelhusgrunde er oftest de store kritikpunkter. Sidstnævnte var dog ikke så relevant på Viby-mødet.
Til gengæld kunne han mærke, at nogle af tilhørerne savnede noget mere konkret om lige præcis Vibys fremtid:
“Men der er ikke noget mere konkret at fortælle. Kommuneplanen har ikke en speciel dagsorden for Viby, men hele kommuneplanen kommer Viby ved,” siger han og tilføjer, at der heller ikke ligger nogle konkrete projekter klar for Viby, selvom arkitekter har været fremme i medierne med et bud på fremtidens Viby.
“Når sådan noget pludselig er i medierne, kan jeg godt forstå, at folk tænker: Hvor kom det lige fra? Men der er altså ingen konkrete projekter. Det fik vi slået fast på mødet. Alene det er en landvinding i forhold til de bekymrede opkald, jeg har fået,” siger Niels-Peter Mohr, som generelt var rigtig godt tilfreds med aftenen:
“Jeg tror ikke, at alle hørte det, de gerne ville høre, men det var et rigtig fint møde med et godt engagement.”

null

Publiceret 17 June 2017 14:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV