Se video og galleri:

Sydbyens seniorer kæmpede til OL

Højt humør og masser af kampgejst var at spore hos alle de syd-seniorer, som tirsdag 14. juni var til mini-OL i Højbjerg

Af
Christina Johansen

Christina S. Johansen

Fem plejehjem, fem hold og fem discipliner. Det var recepten på det mini-OL, der fandt sted på Plejehjemmet Hestehavehusene i Højbjerg tirsdag 14. juni.
I strålende solskin gav seniorerne fra Viby og Højbjerg den gas med basket, jord-dart, risposekast, bowling og petanque.
Det er andet år i træk, at det lille OL løber af stablen. Sidste år løb Plejehjemmet Kongsården med vandrepokalen, så der var æren at forsvare for de ældre herfra og ny hæder at jagte for seniorerne på plejehjemmene Borgvold, Madsbjerg, Egely, og Hestehavehusene.
Og man må sige, at de fleste gjorde alt, hvad de kunne, for at hive point i hus. Blandt de aktive seniorer var Elise Grønborg fra Hestehavehusene.
“Jeg synes, det er en dejlig dag. Vi er samlet alle sammen om en aktivitet, og det er rigtig skønt,” fortalte hun, før den gik løs med bowling.
Også Kjeld Degn Andersen fra Madsbjerg nød dagen.
“Det er meget underholdende. Det at vi er samlet her og hygger os, og solen skinner - og så er der nogle søde piger med,” siger han og smiler.
Hvordan er det så gået?
“Det er gået helt fint for os. Ja, det er ikke mig, der har lavet pointene. Det er de andre. Eller jo, jeg har da lavet mange point nogle af stederne,” sagde Kjeld Degn Andersen.
Tror du så, at I vinder?
“Ja, det tror jeg faktisk, for jeg har nogle gode medspillere.”
På trods af optimismen gik det ikke helt sådan. Holdet fra Borgvold løb nemlig med sejren.

Sanser, frisk luft og motion

Det er aktivitetsmedarbejder Thomas Fuglsbjerg og fysioterapeut Julie Bie, som har arrangeret senior-OL
“Det er en hyggelig dag - en stor havefest - hvor vi kommer hinanden ved og møder hinanden på kryds og tværs - både de ældre og de ansatte,” forklarer Thomas Fuglsbjerg og fortsætter:
“Sådan en dag giver alle mulige sanseindtryk, frisk luft og motion. Det er jo træning på den sjove måde det her. Så jeg håber bare, at de ældre nyder adspredelsen i en hverdag, som godt kan blive triviel.”

Stående eller siddende. Alle kunne være med.

Stående eller siddende. Alle kunne være med.

Tungen lige i munden og så ellers bare findpudse sigtekornet.

Tungen lige i munden og så ellers bare findpudse sigtekornet.

Selvom Kjeld Degn Andersen (til højre) var optimistisk gik sejren til et andet hold.

Selvom Kjeld Degn Andersen (til højre) var optimistisk gik sejren til et andet hold.

Publiceret 15 June 2017 10:30

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV