IT-klynge i OfficeLab nytænker konference

Den nyopstartede IT-klynge i virksomhedsfællesskabet OfficeLab i Lystrup åbner dørene for eksterne virksomheder til en helt ny form for IT-konference 18. maj

Den nyopstartede IT-klynge i virksomhedsfællesskabet OfficeLab i Lystrup har sparket den traditionelle IT-konference til hjørne og inviterer i stedet til en anderledes IT-konference, hvor deltagerne først får vidensindspark fra to anerkendte virksomheder og bagefter selv bringer egen viden og kompetencer til handling i debatter og netværk. Det er en helt ny måde at tænke IT-konference på, og det er IT-klyngens egne medlemmer, som har tilrettelagt programmet og udvalgt gæstetalere. Alle IT-virksomheder, især i Aarhus og omegn, er inviterede. 
"Der ligger en kæmpe uudnyttet ressourcer i at samle virksomheder til sådan en konference, for stik imod hvad man hører, så vil IT-virksomheder meget gerne vidensdele med hinanden. Det vil vi gerne være med til at facilitere, fordi det styrker synenergien mellem virksomhederne, og et joint venture som denne konference er en naturlig del af kulturen i OfficeLab," siger Christoffer Broberg Flintholm, administrerende direktør i OfficeLab, i en pressemeddelelse.
På konferencen bliver der dykket ned i to emner, som er meget oppe lige nu, 'disruption' og 'Internet of Things', og gæstetalerne er helt bevidst specialister fra virksomheder, som selv bryder ny grund på disse områder netop nu og sætter niveauet for branchen. Samtlige virksomheder i IT-klyngen var nemlig meget enige i, at dette ikke skulle være endnu en konference kun med oplæg fra "Bill Gates-typer, der allerede har nået toppen", lyder det fra Christoffer Broberg Flintholm: 
"De virksomheder, som selv står midt i kampen, har en helt speciel gejst. De har fået den gode idé og arbejder hårdt for at få den til at lykkes. De står midt i brændpunktet lige nu og kan give os inspiration og værktøjer, som er brugbare på en helt anden måde end fra dem, som allerede har nået målet." 
 
 

Konkrete problemstillinger

På konferencens del 1 om formiddagen får deltagerne ny viden fra først Kim Escherich, IoT Innovation Architect i IBM, og bagefter vil Ken Villum Klausen, som står bag  money-app'en 'Lunar Way', dele sine erfaringer med at disrupte bank- og detailhandlen gennem IT. 
Efter frokosten lægger del 2 om eftermiddag op til, at deltagerne får lov til at sætte egen viden og kompetencer i spil. Først debatterer fire virksomheder, som selv står midt i en udviklingsfase, åbent med hinanden og deltagerne om hårdt arbejde, gennembrud og de udfordringer, de står midt i lige nu. Bagefter stiller tre 'almindelige' virksomheder sig til rådighed for sparring og input fra deltagerne, når de sætter sig i 'den varme stol' med konkrete problemstillinger. 
"Når vi opfordrer deltagerne til at omsætte viden til handling og byde ind med egne kompetencer, så er det for at præsentere så meget alsidig viden og inspiration på én dag som muligt. Det er jo ikke kun gæstetalerne, der ligger inde med guldkorn og værdifuld erfaring – der gør vi alle, og jo flere, der byder ind, jo bedre, selvom det selvfølgelig ikke er et krav for at deltage. Vi håber, at rigtig mange IT-virksomheder fra Aarhus-området har lyst og mulighed for at være med på denne helt specielle IT-konference," siger Christoffer Broberg Flintholm.
ksa
 
 

Praktisk info

  • IT-konferencen finder sted på OfficeLab 18. maj på Lyshøjen 2, bygning K4, i Lystrup.
  • Del 1 er fra klokken 9-12 og er et vidensindspark til medarbejdere og ledere. Del 2 er fra klokken 13-16 og er praktisk orienteret med debatter og netværk og henvender sig primært til projektledere og sælgere. Det er muligt at tilmelde sig hele dagen eller kun del 1 eller 2.
  • Det koster 200 kroner per halvdel for OfficeLab-medlemmer, som derudover gerne må tage en ny gæst med gratis. For eksterne deltagere er prisen 1.000 kroner per halvdel inklusiv frokost. Tilmelding sker på sf@officelab.dk. 

Læs mere om it-konferencen og OfficeLab her.  

Publiceret 17 May 2017 15:00

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV