Det sitrede i Aarhus til allersidste sekund

Kampen mellem AGF og Esbjerg blev akkurat så nervebetonet en affære, som der var lagt op til. Og mere til. AGF vandt 3-1

Af
Af Jesper Engmann

JP Aarhus

Definitionen på små marginaler? Efter 45 sekunder sparkede Esbjergs Robin Söder bolden på den ene opstander. Halvandet minut senere lå bolden i målet i den modsatte ende, løftet ind af Kasper Junker efter et simpelt AGF-mål. En høj bold fra Thomas Juel-Nielsen i forsvaret, et hovedstød fra Morten ”Duncan” Rasmussen, en førstegangstræffer af Kasper Junker.
Derefter stod der AGF på den næste halve time, hjemmeholdet skabte tre af den slags muligheder, der som regel giver mål, Esbjerg virkede i knæ, men pludselig, ud af stort set ingenting, udligningen.
Sat i scene, selvfølgelig, af vestjydernes intelligente svenske angriber Robin Söder, som var søgt ud i højre side. Herfra krøllede han bolden ind bag AGF's forsvar, hvor Mads Hvilsom stødte bolden i mål fra tæt hold. Og i samme bevægelse uforvarende kom til at skubbe AGF-backen Dino Mikanovic i græsset, så han slog hovedet og måtte byttes ud med Daniel A. Pedersen.
Så var det Esbjerg, der var videre fra mødet af de to opgør, da udebanemål tæller dobbelt, og tilmed skulle AGF indstille sig på at undvære den offensivt indstillede Mikanovic, hvis ryk langs kanten skabte uro i Esbjergs defensiv.
Afløseren Daniel A. Pedersen var millimeter fra at overliste Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg med langskud, som lignede et indlæg, og få minutter senere blev Kasper Junker spillet fri i feltet, men denne gang sparkede angriberen over mål.
Dermed var der langt op til en interessant anden halvleg, da AGF skulle jagte den træffer, der kunne sende holdet videre, mens Esbjerg skulle forsøge at holde et tændt og aggressivt og til tider velspillende hjemmehold fra at skabe målchancer.
Det sitrede på Ceres Park, for der var i den grad nerve og intensitet i kampen, i duellerne blev der gået til stregen, tændingen var i top og stemningen steg igen hos hjemmeholdets fans, da Björn Daniel Sverrisson klinisk sparkede bolden fladt i mål små 10 minutter ind i anden halvleg efter en aflevering fra Martin Spelmann.
Så var det igen Esbjergs tur til at forsøge at presse spillet frem, mens AGF kunne leve på omstillinger og samtidig forsvare føringen i en halv times tid. AGF forsøgte dog at presse Esbjerg tilbage, og det gav modstanderne en kontramulighed, som Awer Mabil helkiksede. Den hurtige Esbjerg-fløj gav AGF'erne problemer med sin hurtighed og et par gange kostede det gule kort.
Med et kvarter igen trak AGF Kasper Junker ud og satte i stedet Stephan Petersen ind, så holdet fik en femmands-midtbane bag anfører Morten ”Duncan” Rasmussen, som havde haft Junker som makker oppe foran.
I overtiden brændte Morten ”Duncan” Rasmussen et straffespark, men han fik alligevel raget bolden ind til 3-1. Så sukkede de af lettelse i Aarhus.
Dagens store spørgsmål en lun forårsaften: Kunne AGF fortsætte stimen af kampe uden nederlag? I fire kampe har AGF vundet tre og den seneste sluttede målløst mod netop Esbjerg på udebane.
Returopgøret i playoff om nedrykning havde voldt de to trænere en smule kvaler, måske især i Esbjerg, hvor træner Lars Lungi Sørensen var tvunget til at finde erstatninger for Victor Pálsson og Jeppe Andersen, den første islandsk hardhitter på midtbanen, god i luften, stærk i kroppen og okay på bolden, den anden holdets mest kreative kraft fra midtbanen, hvilket han gav prøver på i første halvleg af kampen i Esbjerg.
Løsningen endte med at blive angriber Mads Hvilsom og trænerens søn, Jacob Lungi Sørensen.
I AGF skulle træner Glen Riddersholm møblere om i det forsvar, som i usædvanlige fire kampe ikke havde lukket et mål ind. Jesper Juelsgård var som de to Esbjerg-spillere i karantæne, og i hans sted stillede svenskeren Niklas Backman op.
Tirsdag aften slap Viborg forbi AC Horsens, og dermed vidste AGF og Esbjerg, at taberen skulle ud i to gysere  mod AC Horsens om at slippe for direkte nedrykning. AGF kan se frem til at møde Viborg om en friplads eller en tvekamp med nummer tre fra 1. division på spil.

Kampfakta

AGF-Esbjerg 3-1 (1-1)

Vurdering:

AGF dominerede stort i kampens første halve time, bragte sig foran, men så udlignede Esbjerg og bragte sig tilbage i kampen. AGF skabte rigeligt med muligheder i første halvleg, udnyttede den første efter pausen i en nervebetonet affære med masser af gule kort og tilmed et brændt straffespark i overtiden.

AGF: 7

Esbjerg: 4

Kampens spillere:

Kasper Junker, AGF, 10

Jeppe Højbjerg, Esbjerg, 10

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen, 4

Publiceret 17 May 2017 22:45

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV