Borgmester:

Der er også problemer med vilde vandscootere i Aarhus

 
Lørdag aften afgik to amerikanske kvinder ved døde, da den lille udlejningsbåd de sad i blev torpederet af en jetski med alt for høj fart ved Langebro i Københavns Havn.

Men problemer med aggressive jetski og vandscootere kender man også til i den anden ende af landet. Det bekræfter den socialdemokratiske borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard, overfor Ritzau.
"Når det bliver godt vejr, så har vi problemer med det hver sommer. De larmer, de generer, og så er de også til fare for andre, der bevæger sig rundt på vandet," siger borgmesteren, som fortæller, at svømmere i byen er særligt udsatte, fordi vandscooterne nærmest sejler slalom ved markeringsbøjer omkring et svømmebassin.
"Det er meget farligt for dem, der svømmer," siger han til Ritzau.
Jacob Bundsgaard oplyser, at Aarhus Kommune for et par år siden henvendte sig til daværende miljøminister, Eva Kjer Hansen, med ønske om, at gøre det lovpligtigt med nummerplader for jetski og vandscootere. Forslaget er dog endnu ikke blevet til noget, men efter lørdagens tragiske dødsulykke har Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti sagt, at han har samme ønske.
Otte er anholdt og sigtet i sagen. En er sigtet for uagtsomt manddrab, og de syv andre er sigtet for i grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed. De er netop nu i grundlovsforhør.

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S).

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S).

null

Publiceret 07 May 2017 15:04

Lokalavisen Aarhus nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Aarhus
SENESTE TV