Volvo Ocean Race kommer til Aarhus

Aarhus Kommune og Sport Event Denmark holder netop nu pressemøde på Dokk1.
"På pressemødet vil der blive annonceret hele to store og spændende internationale sportsnyheder, hvoraf den ene indebærer, at en stor international sportsbegivenhed for første gang kommer til Danmark," lød teaseren i invitationen.
Det kan nu afsløres, at Volvo Ocean Race er den ene af begivenhederne.
Der er tale om verdens længste, og en af de mest spektakulære, havkapsejladser.
Kapsejladsen sejler ind i havnebassinet ved Dokk1 22. juni 2018.
Det er første gang i løbets 44-årige historie, at det kommer til Danmark på dets 45.000 sømil lange kapsejlads.
”Inden for sejlsportsevents er Aarhus en af verdens førende byer, og det bliver for alvor slået fast til sommer næste år, når først Volvo Ocean Race og sidenhen VM i de olympiske bådklasser boltrer sig lige uden for byen. Der venter store oplevelser for byens borgere og gæster - og igen en omfattende international opmærksomhed, som gavner byens vækst og udvikling,” siger Borgmester Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.
Volvo Ocean Race skydes i gang i den spanske by Alicante i oktober. Forude venter 12 stop fordelt på fire oceaner og hele seks kontinenter. Aarhus bliver det, der officielt hedder 'Mark of the Course'. Det betyder, at bådene sejler ind i havnen, hvor de skal vende i inderhavnen lige ud for Dokk1 på den sidste etape mellem svenske Göteborg og hollandske Haag.
Volvo Ocean Race er den ultimative maraton på tværs af verdenshavene. Verdens bedste sejlere konkurrerer på nogle af sejlsportens sværeste oceaner.
"Volvo Ocean Race følges traditionelt af millioner af fans på verdensplan. Dermed giver begivenheden maksimal eksponering af Danmark og Aarhus ikke mindst som sejlsportseventby og det efterfølgende VM," lyder det i en pressemeddelelse.
csj

Publiceret 21 March 2017 14:30

SENESTE TV