The Savage Rose leverer lydsporet, og seks forskere fortæller om 1970’erne.
The Savage Rose leverer lydsporet, og seks forskere fortæller om 1970’erne.
Foto: Andreas Bergmann
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

1970’er-fest med foredrag og The Savage Rose

Århundredets Festival er klar med over 200 arrangementer fra år 1950-2000

Man kan finde fløjlsbukser og batiktrøje frem, når Folkeuniversitet tager alle interesserede med på en tidsrejse til 1970'erne til åbningsfesten for Århundredets Festival 3. marts i Stakladen.

Århundredets Festival handler i år om 'Danmark i Europa' i perioden 1950-2000. Det var tiden, hvor man sendte mænd til månen, kvinder i kamp og hippier på ølejr, og hvor pc'er og mobiltelefoner blev hvermandseje.

Over 200 videns- og kulturarrangementer indgår i festivalen 3.-12. marts.

Master Fatman og The Savage Rose leverer musikken til åbningsfesten, og seks forskere fortæller om ungdomsoprør, politiske sange, porno, p-piller, bollerum, kollektiver, hash og hvad der ellers hørte tiden til.

Hvis man vil tjekke dansetrinene, er der gode muligheder fredag morgen på DOKK1, hvor Master Fatman spiller 1980'er-musik og rockjournalist Espen Strunck fortæller om 1980'ernes musikhistorie.

”Den enorme udvikling, der skete i perioden, har præget os og skabt vores nutid. Vi vil gerne give indsigt i, hvad der skete, og skabe en refleksion over nutiden. Det sker med en unik blanding af kultur, oplevelser og viden,” siger rektor Sten Tiedemann fra Folkeuniversitetet i Aarhus i en pressemeddelelse.

Se hele programmet på www.aarhundredetsfestival.dk

logy

Publiceret: 27. Februar 2017 10:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Aarhus

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!