Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Kæmpe eftersøgningsaktion i Aarhus V gav pote:

Flere våben og patroner fundet

"Vi er meget tilfredse med at have afsøgt et rigtig stort areal og have taget flere våben ud af cirkulation," siger Østjyllands Politi

Torsdag udfoldede en større politiaktion sig i Marienlystparken i Aarhus V, hvor Østjyllands Politi fik assistance af specialtrænede hunde og Forsvarets Advanced Search Team til at lede efter våben.

Eftersøgningen varede omkring ti timer, og indsatsen var ikke forgæves.

I en pressemeddelelse oplyser Østjyllands Politi, at man fandt et oversavet jagtgevær, en del patroner, tre knive og en peberspray.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Eftersøgningsholdet gik systematisk frem i det store område og ledte efter skjulte og nedgravede våben. En indsats, som blev sat i værk på baggrund af tidligere våbenfund i området i forbindelse med den verserende konflikt mellem to bander.

"Vi er meget tilfredse med at have afsøgt et rigtig stort areal og have taget flere våben ud af cirkulation, så de nu er fjernet fra det kriminelle miljø. Nu skal vi have undersøgt fundene nærmere og se, om vi eventuelt kan finde spor, som kan lede os frem til, hvem der har været i besiddelse af våbnene," siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Politiinspektøren fremhæver den gode modtagelse, som politi og forsvar fik under eftersøgningen.

"Vores folk på stedet mødte stor opbakning blandt de lokale. Det er et lille mindretal, der skaber ballade og utryghed i området, og det er dem, vi vil sætte en stopper for. Det er den opgave, vores indsats torsdag var et led i," siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Det er endnu uvist, hvor længe våbnene har ligget i området, og om de har været brugt under konflikten.

Ud over våben og patroner fandt politiet en krukke med hash og en pose med skunk.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

dp

Publiceret 12 July 2019 10:05

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.