Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Første dom i stor amfetamin-sag:

36-årig aarhusianer idømt fire års fængsel

Otte andre personer er fængslet i sag om tre kilo amfetamin

En 36-årig mand fra Aarhus blev torsdag idømt fire års fængsel ved Retten i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Dommen er den første i en stor amfetamin-sag, hvor politiet fandt i alt tre kilo amfetamin, og otte andre personer sidder i øjeblikket varetægtsfængslet i dagen.

Den 36-årige blev 8. februar i år anholdt, da politiet stoppede hans bil lidt uden for Aarhus. I bilen fandt politiet to kilo amfetamin og ved en efterfølgende ransagning, blev der fundet yderligere et kilo amfetamin i et kælderrum, som manden havde adgang til.

"Jeg er godt tilfreds med straffen til den 36-årige, som afspejler den praksis, der er, når man bliver dømt for besiddelse af hård narkotika," siger senioranklager Lars Petersen.

Den 36-årige erkendte sig skyldig og modtog dommen.

Som følge af narkofundet blev otte andre personer anholdt i forskellige byer i Jylland, og en række adresser blev ransaget. Under ransagningerne blev der både fundet narko og våben.

De anholdte og den dømte aarhusianer skulle angiveligt være en del af et rocker/bande-miljø, og de skulle sammen have handlet med en stor mængde narko.

dp

Publiceret 12 July 2019 13:05

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.