Foto:

Foto: Adobe Stock

Falsk kommunalarbejder tilbød mad og rollator:

Ældre ægtepar udsat for tricktyveri

Ægtepar på 94 og 95 år fik besøg af fremmed kvinde og fik stjålet kontanter

Et ældre ægtepar på 94 og 95 år blev onsdag middag klokken 12.43 udsat for et udspekuleret tricktyveri, da en fremmed kvinde kom på besøg i deres hjem på Fåborggade i Aarhus C.

Kvinden ringede på og udgav sig for at være fra kommunen, og hun sagde, at hun kunne tilbyde dem noget mad og en rollator.

Den uventede gæst var meget insisterende, og det endte med, at hun fik overtalt parret til at lukke hende ind i lejligheden. Her holdt hun dem hen med snak i køkkenet og lukkede på et tidspunkt en dør ind til stuen.

Efter lidt tid sagde kvinden, at hun lige skulle hente noget mad til parret ude i sin bil. Hun vendte dog aldrig tilbage, og ægteparret kunne efterfølgende konstatere, at der manglede nogle kontanter, der havde ligget i en taske inde i stuen.

Formentligt har der været en med-gerningsmand til den fremmede kvinde, som har taget pengene, mens beboerne blev afledt.

Kvinden, der ringede på, beskrives som:

  • Sydeuropæisk af udseende, lys hud
  • Ca. 40-50 år
  • Ca. 160-170 cm
  • Sort, mellemlangt hår
  • Talte dansk med accent
  • Iført langærmet trøje, lange bukser og et tyndt tørklæde om halsen.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig meget kritisk over for fremmede personer, der vil ind i ens hjem.

dp

Publiceret 11 July 2019 13:48

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.