Foto: Lars Aarø

Foto: Lars Aarø

Politi og militær specialenhed leder efter våben i Aarhus V

"Nu trevler vi et stort område igennem for at se, hvad vi kan finde," siger politiinspektør

En større eftersøgningsaktion finder torsdag sted i området omkring Marienlystparken i Aarhus V.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Betjente og politihunde vil sammen med eksperter fra Forsvarets Advanced Search Team lede efter gemte våben.

Det sker både for borgernes sikkerhed og som et led i efterforskningen mod de to bander, der p.t. er i konflikt med hinanden i området.

"Vi vil have våbnene væk fra gaden, og vi har tidligere fundet bl.a. skydevåben i området, så nu trevler vi et stort område igennem for at se, hvad vi kan finde. Finder vi våben, så bliver de selvfølgelig undersøgt for tekniske spor for at se, om vi kan finde frem til, hvem der haft fingrene i det," siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Umiddelbart vil der ikke blive spærret veje af under afsøgningen, men der vil være steder, som borgerne i løbet af dagen ikke kan få fuld adgang til, skriver Østjyllands Politi.

Derudover opfordrer politiet folk til at holde deres hunde i snor i området, da de ellers kan komme til at genere politihundenes arbejde.

"Vi håber, at borgerne har forståelse for, at vi fylder lidt i området i forbindelse med indsatsen, og vi beder folk om at respektere politiets anvisninger på stedet," siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Politiet begyndte indsatsen i området klokken 06.00 torsdag morgen. Det er endnu uvist, hvor lang tid der skal bruges på at afsøge hele området, men det forventes, at arbejdet er færdigt omkring klokken 16.00.

Østjyllands Politi vil fredag offentliggøre, hvilke fund der eventuelt er gjort i området.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

dp

Publiceret 11 July 2019 08:41

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.