Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Kraftig røgudvikling:

Tog evakueret på Viby Station

Et DSB-tog måtte evakueres på grund af røgudvikling. Ifølge DSB var der ikke noget, der brændte

Af
Danni Paulsen

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Østjyllands Brandvæsen og politiet rykkede mandag eftermiddag talstærkt ud til Viby Station på grund af en melding om brand i et passagertog.

Helt så dramatisk var det dog ikke.

Der var opdaget en røgudvikling i toget, der havde retning mod Aarhus H, og derfor standsede toget på Viby Station, hvor passagererne blev evakueret.

Det var dog ikke længe, at passagererne var strandet på stationen.

Det viste sig nemlig, at røgudviklingen kom fra en undervogn, oplyser DSB til Lokalavisen Aarhus.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Når tog kører hurtigt, hvirvles der ting og sager op under togene, og når det er så varmt, som der er for tiden, så er der ekstra varmt oppe under togene.

Får eksempelvis blade eller lignende brandbare småsager fedtet sig ind i noget olie, så kan det begynde at ryge eller sågar bryde i brand.

"Det er ikke usædvanligt, men det her var 'bare' en røgudvikling," siger en pressemedarbejder hos DSB.

Passagererne fik kort efter evakueringen lov at gå ombord igen.

"Passagererne fra de forreste vogne blev i stedet placeret i de bagerste, og så fik vi lov at trille videre ind til Aarhus H. Herefter skal toget lige et smut til eftersyn," lyder det fra DSB.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Publiceret 24 June 2019 16:07

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.