Politi på Kappelvænget efter affyring af skud natten til fredag.

Politi på Kappelvænget efter affyring af skud natten til fredag. Øxenholt Foto

Efter skud på Kappelvænget: 48-årig mand fra lokalområdet anholdt

48-årig mand er sigtet for at have været i besiddelse af pistol, der blev fundet gemt efter skudepisode i Aarhus V

En 48-årig mand er blevet anholdt i forbindelse med den skudepisode, der natten til fredag fandt sted omkring Kappelvænget i Aarhus V.

Flere borgere hørte skud fredag ved 01.30 tiden og ringede til politiet, der rykkede ud og hurtigt var på stedet. Der var ingen personer med våben på stedet, men en hundepatrulje fandt patronhylstre, og der blev fundet skudhuller i en skrænt.

Der blev også fundet en pistol, der var blevet gemt på stedet.

Efterforskningen af skudepisoden har ført politiet på sporet af den nu anholdte 48-årige mand, som er sigtet for at have været i besiddelse af den pistol, der blev fundet.

Han bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling. Da sagen stadig efterforskes, og grundlovsforhøret forventes at blive holdt for lukkede døre, vil politiet ikke komme med nærmere oplysninger om, hvad der knytter den anholdte til pistolen.

Der har i løbet af ugen været to skudepisoder på Kappelvænget. Østjyllands Politi genindførte på den baggrund fredag aften en visitationszone i et større område i Aarhus.

"De seneste episoder har vist os, at banderne nu igen er begyndt skrue op for deres aktiviteter og går rundt med våben i området. Vi havde i en periode rigtig god gavn af en visitationszone, og vi vurderer, at det værktøj igen kan hjælpe os med at få våbnene væk fra gaden og skabe tryghed for borgerne,” sagde politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Der er foretaget flere visitationer efter indførelsen af visitationszonen, men ikke det har ikke givet anledning til sigtelser, oplyser politiet.

Der har aftenen og natten igennem været roligt i området hvor Østjyllands Politi har intensiveret patruljeringen og synligheden. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

jr

Publiceret 22 June 2019 11:23

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.