Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

15 personer anholdt efter ballade på Klostertorvet

Politiet vil de kommende dage patruljere ekstra ved Klostertorvet

Der var godt gang i den på Klostertorvet i det centrale Aarhus i løbet af søndagen, hvor Østjyllands Politi flere gange måtte køre til området på grund af uro.

Politiet fik den første anmeldelse klokken 10.50. Den lød på, at tre-fire personer var oppe at slås og stod og råbte af hinanden. Der blev sendt flere patruljer til stedet, og det endte med at tre personer, en 32-årig mand, en 33-årig mand og en 30-årig kvinde, blev administrativt frihedsberøvet og kørt til politigården for at få skabt ro på stedet.

Senere på dagen var den gal igen, og denne gang var det en noget større forsamling, der skabte ballade.

Op mod 40 mennesker var forsamlet, og alle personerne blev bortvist fra stedet.

En gruppe nægtede dog at forlade Klostertorvet, og i tidsrummet fra cirka klokken 14 til 16.10 måtte politiet administrativt frihedsberøve hele 12 personer, seks kvinder og seks mænd i alderen 21 til 55 år.

En af de frihedsberøvede, en 24-årig kvinde, løb pludselig fra stedet, men blev ved Gammel Munkegade indhentet af en betjent. Hun blev sigtet for at flygte. Ingen af de øvrige 14 personer, der blev frihedsberøvet i løbet af søndagen, blev sigtet for noget.

Den store forsamling af mennesker på torvet havde medført en del affald, og Aarhus Kommune blev derfor kontaktet for at komme til stedet med en fejemaskine, så der kunne blive ryddet op.

Østjyllands Politi vil de kommende dage føre ekstra tilsyn med området ved Klostertorvet for at sikre ro og orden.

dp

Publiceret 17 June 2019 12:32

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.