Modelfoto: Adobe Stock

Voldsomt regnvejr:

Østjyllands Politi udsender vigtig opfordring

Fredagens voldsomme vejr kan give problemer i trafikken

Et voldsomt vejr hærger tidligt fredag aften det meste af Østjylland, og det har fået politiet til at udsende en vigtig opfordring til bilister.

På Twitter skriver Østjyllands Politi således, at man skal sørge for at køre forsigtigt og afpasse hastigheden efter forholdene, da der nemlig er stor risiko for aquaplaning. Det er et fænomen, som opstår, når dækket ikke er i stand til at aflede det overskydende vand, hvilket kan skabe farlige situationer i trafikken.

DMI har vurderet dagens vejr som 'kategori 1', hvilket er den mildeste kategori ud af tre om farligt vejr. På instituttets hjemmeside varsles der kraftigt regn henover Østjylland med en del lynudladninger. Der kan desuden komme en del kraftige vindstød.

Varslet forventes at ophøre inden for en til to timer, oplyser DMI.

jwh

Publiceret 14 June 2019 18:55

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.