Foto: Rigspolitiet

Vidne tog billede af knallert-tyve på Aarhus Ø

15-årig dreng fanget på flugt fra tyveri af knallert

En mand opdagede torsdag kl. 20.35, at to mørkklædte teenagedrenge med hætterne godt trukket rundt om hovedet stod og pillede ved en scooter på Mariane Thomsens Gade på Aarhus Ø.

Da han spurgte drengene, hvad de lavede, forklarede de, at det var deres egen scooter. Manden troede ikke på dem, oplyser Østjyllands Politi, men trak sig lidt tilbage, mens han holdt nøje øje med dem. Da han så, de havde en boltsaks med og rodede med frontskjoldet på scooteren, tog han et billede af drengene og ringede til politiet.

Drengene nåede at slæbe scooteren et stykke vej, men fandt ud af de var blevet opdaget og nåede at stikke af, før politiet kom frem.

Den opmærksomme mands billede og signalement blev sendt rundt til patruljerne i nærheden, og kort efter opdagede en patrulje en 15-årig dreng, som løb i fuld fart væk fra området, hvor scooteren havde stået. Betjentene fik stoppet drengen, der svarede nøje til signalementet, så han blev anholdt og sigtet for forsøg på tyveri.

Tæt på scooteren fandt politiet en boltsaks, som bekræftede vidnets forklaring.

Østjyllands Politi oplyser, at man har en god idé om, hvem den anden knallert-tyv er.

jr

Publiceret 14 June 2019 13:02

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.