Bilist kørte 156 km/t på strækning, hvor fartgrænsen er 70 km/t.

Bilist kørte 156 km/t på strækning, hvor fartgrænsen er 70 km/t. Modelfoto: Adobe Stock

Vanvidsbilist kørte 156 km/t på Ringvejen: Tryglede om nåde - jeg er dybt afhængig af mit kørekort

En 28-årig mand har mistet kørekortet efter at have kørt mere end dobbelt stærkt som tilladt på Ringvejen i Aarhus

En 28-årig mand mistede torsdag aften sit kørekort og kan se frem til en klækkelig bøde.

Ved en færdselsindsats i det vestlige Aarhus blev han målt til at køre 156 km/t på Hasle Ringvej, hvor fartgrænsen er 70 km/t. Hastigheden var så høj, at han ikke nåede at bremse ned for rødt lys i krydset ved Randersvej, så han blev også sigtet for at køre overfor rødt lys.

Bilisten prøvede at overbevise betjentene om, at de kun skulle give ham et klip, fordi han er dybt afhægig af sit kørekort. Det hjalp dog ikke, oplyser Østjyllands Politi.

En anden bilist fik en betinget frakendelse af kørekortet, fordi han kørte 100 km/t på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor man må køre 50 km/t.

Derudover blev tre bilister sigtet for at køre med en mobiltelefon i hånden, et par stykker fik bøder og klip for at køre for stærkt, og en bilist havde ikke noget kørekort.

jr

Publiceret 14 June 2019 11:27

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.