Foto: Øxenholt Foto

Urolighederne og de påsatte brande fortsætter i Aarhus V

I løbet af weekenden har der været flere påsatte brande efter lukningen af Trillegårdsbandens tilholdssted

Af
Jonas Wrede Hansen

Efter lørdagens påsatte brande i flere containere og biler i Herredsvang i det vestlige Aarhus, rykkede politiet søndag aften ud til endnu en påsat brand på Rydevænget. Det oplyser Østjyllands Politi til Lokalavisen Aarhus.

"Klokken 18.17 får vi en anmeldelse om, at der er brand i nogle containere. Da vi ankommer, er ilden slukket. Der var tale om containere på en parkeringspladsen i nærheden af mennesker og bygninger," fortæller Lotte Fisker Jørgensen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi.

Imens politiet var til stede ved branden, blev en sten kastet mod betjentene. I området fandt politiet efterfølgende frem til en mand, som, formodede betjentene, var stenkasteren. Det viste sig, at det ikke var muligt at bevise, at manden havde kastet stenen. Manden fik dog alligevel en sigtelse med sig hjem, da han talte fornærmende til politiet.

"Han er ikke sigtet for branden," påpeger Lotte Fisker Jørgensen fra Østjyllands Politi.

Relation til lukning af bandelokaler

Søndagens brand var bare en i rækken af påsatte brande i samme område i løbet af weekenden.

Natten til lørdag opstod der container-brande på Kappelvænget og Fjældevænget, og to personbiler udbrændte. Urolighederne fortsatte lørdag aften, hvor politi og brandvæsen måtte rykke ud til en containerbrand i Rydevænget og en kraftig brand i en trehjulet knallert, der stod foran en opgang i Fjældevænget, der ifølge Lokalavisens oplysninger blev evakueret.

Politiet mener, at brandene kan have relation til torsdagens lukning af et tilholdssted for Trillegårdsbanden på Kappelvænget i området.

"I hvert fald containerbrandene er formentlig påsatte, og det et nærliggende at tro, brandene har forbindelse med lukningen af tilholdsstedet," sagde Østjyllands Politis vagtchef Jes Frederiksen lørdag til Lokalavisen Aarhus.

Publiceret 15 April 2019 09:18

SENESTE TV