Ved slagsmålet sidste år i Ekkodalen havde den 21-årige mand medbragt et slagvåben i form af et vandrør, som han brugte til at overfalde flere personer fra den rivaliserende bande med tilknytning til Kalmargade.

Ved slagsmålet sidste år i Ekkodalen havde den 21-årige mand medbragt et slagvåben i form af et vandrør, som han brugte til at overfalde flere personer fra den rivaliserende bande med tilknytning til Kalmargade. Foto: Øxenholt Foto

Et års fængsel til bandemedlem:

Stod bag voldsomt overfald ved masseslagsmålet i Ekkodalen

Bandemedlem med relationer til konflikten i Aarhus er blevet idømt fængselsstraf

En 21-årig mand med relationer til den igangværende konflikt i Aarhus har netop fået en dom på et års fængsel for kvalificeret vold. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 21-årige mand er den første af de i øjeblikket varetægtsfængslede personer med relationer til den igangværende konflikt i Aarhus, der har fået dom. Han blev tidligt i konflikten identificeret som værende én af de toneangivende fra Trillegården og blev 18. februar anholdt på baggrund af en efterforskning af et slagsmål i Ekkodalen, der fandt sted i oktober sidste år.

Ved slagsmålet havde den 21-årige medbragt et slagvåben i form af et vandrør, som han brugte til at overfalde flere personer fra den rivaliserende bande med tilknytning til Kalmargade. Vandrøret blev også brugt til at udøve hærværk mod en bil, der holdt parkeret på stedet.

Banderelation skærpede straffen

Da den 21-årige mand er registeret bandemedlem blev han også dømt efter straffelovens § 81a, der giver mulighed for at fordoble straffen, såfremt forholdet er begået i forbindelse med en konflikt, oplyser Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

”Jeg er yderst tilfreds med denne dom. Retten har fulgt min påstand om anvendelsen af straffelovens § 81a og sender med udmålingen af straffen et tydeligt signal om alvoren i den begåede kriminalitet,” siger anklager Jakob Beyer i pressemeddelelsen.

Den 21-årige mand ankede dommen på stedet, men han er fortsat varetægtsfængslet.

jwh

Publiceret 19 March 2019 09:08