Lyssignalerne på Skanderborgvej er slukket, og indkørslen til Gunnar Clausens Vej er spærret.

Lyssignalerne på Skanderborgvej er slukket, og indkørslen til Gunnar Clausens Vej er spærret på grund af det uheld, der skete i sidste uge. Det har medført, at hastighedsgrænsen er sat ned fra 70 til 50 km/t. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Politiet blitzede løs i weekenden:

Bilister blæser på fartgrænsen ved uheldsramt kryds

Adskillige bilister blev lørdag og søndag blitzet af politiets fotovogn i krydset på Skanderborgvej ved Gunnar Clausens Vej

Af
Jonas Wrede Hansen

De seneste dage har politiet haft en fotovogn stående i det uheldsramte kryds på Skanderborgvej ved Gunnar Clausens Vej i Viby. På grund af et uheld i sidste uge har krydsets lysregulering været ude af drift, og derfor er hastighedsgrænsen sat ned fra 70 til 50 km/t.

Det er der dog en del bilister, som er ligeglade med. I hvert fald kunne politiet i weekenden konstatere, at der var god grund til at sætte en fotovogn op i krydset. Lørdag stod politiets såkaldte ATK-bil i krydset i tre timer, og på den tid fik 20 bilister et klip i kørekortet, imens tre bilister fik frakendt kørekortet på grund af for høj fart. Søndag stod ATK-bilen så igen i krydset, og her blev 25 biler blitzet med en for høj hastighed i løbet af to timer. En enkelt bilist fik et klip i kørekortet. Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, fortæller til Lokalavisen Aarhus, at politiet fortsætter med at køre fotovognen ud til krydset i Viby.

"De er planen, at vi vil være til stede i krydset i løbet af ugen. Det lader til, at der er en del, som ikke overholder fartgrænsen," fortæller han.

Lys slukket og indkørsel lukket

Det var mandag formiddag i sidste uge, at lysreguleringen i krydset blev sat ud af drift. Det skete som følge af et færdselsuheld, hvor en bil ramte signalboksen og ødelagde trafikstyringen.

Signalboksen indeholder en lille computer og andet teknik, der styrer lysreguleringen. Udstyret blev totalskadet og skal nu genopbygges, hvilket kommer til at tage et stykke tid.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Ind- og udkørslen fra Gunnar Clausens Vej er spærret, så længe lyssignalet i krydset er ude af drift.

Ind- og udkørslen fra Gunnar Clausens Vej er spærret, så længe lyssignalet i krydset er ude af drift. Illustration: Aarhus Kommune

"Det er ikke en hyldevare, vi har på lager," forklarede Michael Blochsgaard fra Teknik og Miljøafdelingen i Aarhus Kommune i sidste uge til Lokalavisen Aarhus og oplyste, at det ville tage omkring 14 dage at få det ordnet.

Indtil trafikstyringen er bragt i orden, vil lyssignalerne være slukket, og ind- og udkørslen fra Skanderborgvej til Gunnar Clausens Vej er lukket af hensyn til trafiksikkerheden.

Krydset ved Gunnar Clausens Vej er rimeligt trafikeret, og der er en del bløde trafikanter, som blandt andet har sin gang på Aarhus Tech. Der er derfor, at hastighedsgrænsen er sat ned fra 70 til 50 km/t.

Publiceret 18 March 2019 09:33

SENESTE TV