Arkivfoto

Arkivfoto

Politiet forlænger og udvider visitationszone i Aarhus

Østjyllands Politi forlænger visitationszonen i Aarhus frem til og med den 16. april, og zonen bliver nu udvidet med et større område, oplyses det i en pressemeddelelse

Efter fire uger med en visitationszone i en del af Aarhus er det nu bleet besluttet, at forlænge zonens tidsperiode til og med 16. april samt udvide den til et større område. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Siden visitationszonens start har Østjyllands Politi i alt beslaglagt 22 stikvåben, 18 slagvåben, 12 peberspray, otte andre våben, tre skydevåben og fire skud -og stiksikre veste. Samtidig har der løbende været flere sammenstød mellem de to grupperinger, der har en konflikt om hashmarkedet i området.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Sådan ser den nye visitationszone i Aarhus ud.

Sådan ser den nye visitationszone i Aarhus ud. Kort: Aarhus Kommune

”Vi er tilfredse med, at vi har fået fjernet så mange våben fra gaden, men vi er også bekymrede over, at vi bliver ved med at finde våben i området - senest i weekenden hvor vi fandt en skarpladt pistol. Visitationszonen har været et vigtigt redskab for os i forhold til at slå ned på grupperingerne, og eftersom de kriminelle har fortsat konflikten mellem hinanden, så fortsætter vi også med visitationszone og vores massive indsats i området for at skabe tryghed for borgerne," siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, i pressemeddelelsen.

Østjyllands Politi har løbende registreret, hvor der har været sammenstød, og hvor der er fundet våben, og ud fra de oplysninger, er visitationszonen blevet udvidet til at dække et større område i den nordlige del af den oprindelige zone.

Fortsætter med mobil politistation

Ud over en visitationszone, massiv patruljering og målrettet efterforskning har Østjyllands Politi også fokus på at komme i dialog med de borgere, der bor inden for visitationszonen. Den mobile politistation holder hver dag et sted i området, hvor borgerne kan komme forbi til en snak med betjentene.

”De beboere, vores betjente møder i området, er rigtig glade for vores indsats, og det bekræfter os i, at vi gør det rigtige ved at patruljere massivt i området og hver eneste dag holde med den mobile politistation derude. Jeg vil gerne sige tak for den venlighed og hjælp vi får fra borgerne i området og samtidigt opfordre dem til at ringe til os, så snart de ser noget mistænkeligt, eller de føler sig utrygge ved nogle bestemte grupper af personer,” siger Klaus Arboe Rasmussen i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 18 March 2019 11:35