To mænd er blevet anholdt for at smadre 47 ruder i kommunens nye kontorbygniong i Gellerup

To mænd er blevet anholdt for at smadre 47 ruder i kommunens nye kontorbygniong i Gellerup Foto: Casper Dalhoff

47 ruder for over en halv million kroner er smadret i Gellerup

Vigtigt kontorhus udsat for omfattende hærværk to måneder efter, de første af 1.000 kommunale medarbejdere flyttede ind

Af
Esben Larsen Mikkelsen

JP Aarhus

To mænd på 19 og 22 år blev søndag aften anholdt for omfattende hærværk mod Aarhus Kommunes nye store kontorbyggeri i Gellerup.

Bygningen er af kommunen blevet kaldt en vigtig del af helhedsplanen for det udsatte boligområdet, og de første af omkring 1.000 medarbejdere flyttede ind for under to måneder siden.

Mændene smadrede over 30 store ruder i stueetagen, og da der også blev smadret 10-11 ruder natten til torsdag under et indbrud i bygningen, står kommunen ifølge Østjyllands Politi over for en udskiftning af i alt 47 specialbyggede ruder.

En økse og en scooter

Ifølge Janni Lundager, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, har et vidne forklaret, at vedkommende hørte høje bankelyde og løb ud af kontorbygningen. Her så vidnet tre personer. Den ene smadrede ruderne med en økse, mens en anden sparkede på glasset og gjorde ødelæggelserne større. En tredje person sad på en scooter. Da vidnet løb ud af bygningen, kørte alle tre gerningsmænd væk på scooteren.

En patruljevogn var i nærheden, og det tog ikke lang tid for Østjyllands Politi at finde frem til de to anholdte.

"Via vores efterforskning og vidner på stedet fandt vi i løbet af en halv time frem til de to formodede gerningsmænd. De er fra lokalområdet," siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi.

Der er endnu ikke anholdt nogen i forbindelse med indbruddet, hvor blandt andet en computer blev stjålet. Politiet har endnu ikke taget stilling til eventuelle erstatningskrav, men ifølge projektleder for Aarhus Kommunes ejendomsafdeling, Bente D. Sejersen, bliver hærværket i første omgang en bekostelig affære for kommunen.

De fleste ruder blev smadret i stueetagen i den nye kontorbygning på Karen Blixens Boulevard i Gellerup.

De fleste ruder blev smadret i stueetagen i den nye kontorbygning på Karen Blixens Boulevard i Gellerup. Foto: Casper Dalhoff

"Vi kender ikke den præcise pris endnu, men en rude koster nok 15.000 kroner, og de skal også sættes i. De smadrede ruder ser forfærdelige ud, men gerningsmændene er ikke kommet igennem alle tre lag glas i ruderne, så det blæser og regner ikke ind," siger hun og gætter på, at det vil tage 8-12 uger af få leveret nye ruder.

Ingen modstand mod kommunen

Bygningen står på hjørnet af Edwin Rahrs Vej og Karen Blixens Boulevard. Hærværket blev anmeldt søndag kl. 22.06, og kl. 22.37 kunne politiet skride til anholdelse af de to formodede gerningsmænd, som er blevet sigtet for groft hærværk.

Bente D. Sejersen mener ikke, at hærværket er et udtryk for modstand mod kommunen.

"På Grøndalsvej 1 og 2 (hvor Aarhus Kommune også har opført store kontorbyggerier, red.) havde vi rigtig mange indbrudsforsøg det første halve år. Jeg er ikke bange for, at det er en modstand imod kommunen og helhedsplanen. Jeg aner ikke, hvorfor de har gjort det, men under opførelsen af bygningen havde vi den mest fredelige byggeplads noget sted i Aarhus. Så jeg har ikke en opfattelse af, at det er os, de er efter," siger hun.

Publiceret 18 March 2019 14:47

SENESTE TV