En gruppe demonstranter spærrer Frederiks Allé.

En gruppe demonstranter spærrer Frederiks Allé. Foto: Trille Skøtt-Jensen

50 klima-demonstranter har sat sig midt på vejen og spærrer for biler

Politiet dirigerer bilisterne uden om adskillige demonstranter, der fredag eftermiddag spærrer for trafikken på Frederiks Allé

Af
Jonas Wrede Hansen

En større gruppe på omkring 50-60 demonstranter har fredag eftermiddag placeret sig midt på Frederiks Allé ved Ridehuset i det centrale Aarhus. Det oplyser Østjyllands Politi.

De mange demonstranter spærrer trafikken, og det har betydet, at politiet lige nu er på stedet for at dirigere bilisterne uden om.

Overfor Lokalavisen Aarhus oplyser politiet, at der er tale om demonstranter fra dagens store klima-demonstration, hvor omkring 1.500 børn og unge i morges var samlet i Aarhus for at strejke sammen med børn og unge i 114 andre lande med det mål at sætte fokus på klimapåvirkninger.

Foto RitzauScanpix/Henning Bagger

Skoleelever på gaden i Aarhus til klimademonstration. Ritzau Scanpix

Ifølge Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, er det dog voksne mennesker, der fredag eftermiddag har valgt at spærre trafikken i det centrale Aarhus.

"Vi forsøger at få dem fjernet. I første omgang prøver vi at få dem til at fjerne sig frivilligt. Men det bliver selvfølgelig vurderet, om vi skal skride til anholdelser," fortæller han til Lokalavisen Aarhus.

Klimastrejken i morges var organiseret af græsrodsbevægelsen 'Fridays for Future'. Den opstod i august 2018 efter den svenske 15-årige pige Greta Thurnbeg satte sig ned foran den svenske Rigsdag hver dag i tre uger for at sætte fokus på manglen på handling for klimaet.

Hun postede på Instagram og Twitter, hvad hun lavede og derfra har det spredt sig. Hun har besluttet sig for at "strejke" fra skole hver fredag, indtil de svenske politikere har lavet en sikker plan for, hvordan de vil sikre sig, at de lever op til Paris-aftalen .

Publiceret 15 March 2019 14:00

SENESTE TV