Modelfoto.

Så mange våben er indtil videre beslaglagt i visitationszonen

Østjyllands Politi har foretaget 369 visitationer og ransaget 63 biler. Der er blevet fundet adskillige våben, og politiet fortsætter indsatsen i visitationszonen

Østjyllands Politi har de seneste uger været ekstra synlige på gaden i visitationszonen i Aarhus med både kørende og gående patruljer. I løbet af de første tre uger visitationszonen har eksisteret, har patruljer fra Østjyllands Politi foretaget 369 visitationer og ransaget 63 biler.

Vi arbejder dag og nat for at skabe tryghed i området

Der er beslaglagt 20 stikvåben, 13 slagvåben, 10 peberspray, en skarpladt pistol, to skudveste og to stikveste. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Vi ser desværre, at vi bliver ved med at finde våben hos de kriminelle, og at der fortsat sker sammenstød mellem de to grupperinger. Derfor fortsætter vi selvfølgelig også vores indsats med at patruljere massivt i området og ransage og visitere de bandekriminelle, når vi møder dem,” siger chefpolitiinspektør ved Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, i pressemeddelelsen.

Fire personer varetægtsfængslet

Der bliver løbende foretaget anholdelser i visitationszonen, og indtil videre er fire personer med relation til bandemiljøet blevet varetægtsfængslet. Samtidigt er politiets efterforskere i fuld gang med at analysere spor og samle beviser med henblik på at få flere fængslet.

”Vi arbejder dag og nat for at skabe tryghed i området og få så mange våben og kriminelle væk fra gaden som muligt. Og jeg garanterer, at vi bliver ved med at holde presset på banderne, ” siger Klaus Arboe Rasmussen i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under kortet)

Grafik: Østjyllands Politi

Den mobile politistation vil fortsætte med at holde i visitationszonen om eftermiddagen. Her kan borgerne kigge forbi og få en snak med betjentene om både konkrete og generelle bekymringer.

Visitationszonen gælder foreløbigt til og med mandag den 18. marts. På mandag vil Østjyllands Politi tage stilling til, hvorvidt zonen skal forlænges.

Det er interne stridigheder på hashmarkedet i Aarhus, som har udviklet sig til flere voldelige episoder i år, der har medført, at politiet har indført en stor visitationszone. Den omfatter områderne Trillegården/Herredsvang, Kalmargade, Frydenlund og Botanisk Have. I disse områder kan politiet stikprøvevis foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder eller bærer våben.

jwh

Publiceret 14 March 2019 10:29

SENESTE TV