Åboulevarden i Aarhus.

Åboulevarden i Aarhus. Foto: Google Maps

Politirapporten: Truet med at blive smidt i åen

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Våben i visitationszone

En 21-årig mand blev torsdag kl. 22.33 standset i sin bil på Høgevej, der er inden for den visitationszone, som Østjyllands Politi har oprettet i et område i Aarhus V. En patrulje fattede mistanke til bilen og under ransagningen af den, fandt de en totenschlæger og et baseballbat i bagagerummet. Begge dele blev beslaglagt, og den 21-årige blev sigtet efter våbenloven.

Den 21-årige forklarede selv, at han havde et bat, da han spillede baseball, og at han lige havde fundet totenschlægeren ved en tilfældighed.

Senere, kl. 2.59 om natten, opdagede en patrulje en gruppe unge mænd, der stod forsamlet. Da mændene så patruljen, løb de alle fra stedet. En hundepatrulje fandt efterfølgende et jernrør i en busk i nærheden.

På grund af uro mellem to grupper af personer i et område i Aarhus V har Østjyllands Politi indført visitationszonen, der foreløbigt gælder frem til og med den 18. marts. Derudover kører der ekstra patruljer i området, og den mobile politistation er løbende til stede.

Fire personer sigtet i narkosag

Østjyllands Politis specialpatrulje, der bl.a. efterforsker narkosager, overraskede torsdag kl. 21.30 fire personer på en adresse i Højbjerg. Politiet havde fået et tip om narkosalg fra en bestemt lejlighed, som de tog ud for besøge.

I samme øjeblik, som patruljen ankom, kom en 39-årig mand kørende til stedet. I hans bil fandt specialpatruljen en salgspose med kokain, og i hans værelse på adressen fandt de yderligere kokain og noget heroin, som han blev sigtet for at ville sælge. Da han ikke har kørekort og virkede påvirket, blev han også sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret.

I lejligheden sad tre personer, to mænd og en kvinde, som havde noget kokain og heroin på sig. De blev derfor alle sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Joint ved siden af tændt bil

En opmærksom patrulje fik torsdag kl. 9.40 øje på en mistænkelig bil, der holdt i tomgang på Østergårdsvej i Malling. Da patruljen nærmede sig, kunne de se en joint ligge på jorden lige ved siden af førersiden af bilen. Inde i bilen sad en 21-årig mand, og på passagersædet ved siden af ham lå noget jointpapir. Den 21-årige fik derfor foretaget en narkometertest, og den viste, at han var påvirket af hash. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, hvorefter hans bil blev ransaget.

Ved ransagningen fandt betjentene flere poser med hash, som den 21-årige blev sigtet for at besidde.

Den unge mand forklarede, at han kun røg hash for at dulme nogle rygsmerter, og han ikke havde kørt i bilen, men kun holdt i tomgang for at høre bilradio. Den forklaring var dog ikke nok til at slippe for anholdelse og sigtelser.

53-årig anholdt: Truede med at smide bargæst i åen

En 53-årig mand blev natten til fredag kl. 3.20 anholdt på en bodega på Åboulevarden i Aarhus og sigtet for brud på restaurationsloven, efter han havde taget fat i en 24-årig mand, som han blandt andet truede med at smide i åen.

En dørmand så optrinnet og tilbageholdt den 53-årige mand, indtil politiet kom frem. Ifølge den 53-årige havde den 24-årige genereret en kvinde, og derfor havde han konfronteret ham.

Hash i Mørke og Aarhus

To mænd fik torsdag aften begge pludseligt selskab af betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje i deres lejligheder i hhv. Mørke og Aarhus V.

I Mørke fandt patruljen både noget hash og lidt amfetamin, som den 47-årige beboer blev sigtet for at besidde. I Aarhus V traf patruljen en 40-årig mand, som viste sig at have hash og skunk derhjemme. Han fik også en sigtelse for besiddelse af euforiserende stoffer.

Butikstyv taget med kylling, remoulade og vin i tasken

En 50-årig mand blev torsdag kl. 14.04 opdaget af en medarbejder i SuperBrugsen på Kirkebakken i Beder, da han forsøgte at slippe for at betale for en bakke kylling, en vin og en bøtte remulade.

Alle varerne havde han smuglet ned i sin taske og var ved at forlade butikken, da medarbejderen tog fat i ham. Politiet blev tilkaldt, og den 50-årige blev sigtet for tyveriet, som han erkendte.

Færdsel

Torsdag kl. 16.34 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Bernhard Jensens Boulevard i Aarhus C.

Færdsel

Torsdag kl. 18.25 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vesterbrogade i Aarhus C.

Færdsel

Torsdag kl. 18.30 skete der et færdselsuheld på Søftenvej i Aarhus N. En 40-årig kvindelig bilist mistede herredømmet over sin bil og ramte ind i et autoværn. Hun slap umiddelbart uden større skader.

Færdsel

Fredag kl. 2.59 blev en 19-årig mand anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Torpevænget i Aarhus V.

Indbrud i private hjem

• På Nyvej i Villa ved Malling begået onsdag d. 20/2 kl. 20.00

• På Lilleringvej i Harlev begået torsdag d. 21/2 kl. 19.40

jr

Publiceret 22 February 2019 13:55

SENESTE TV