En stor gruppe skabte uro på Klostertorv i Aarhus, hvor fem personer søndag blev anholdt.

En stor gruppe skabte uro på Klostertorv i Aarhus, hvor fem personer søndag blev anholdt. Foto: Google Maps

40 personer skabte uro på Klostertorv: Fem anholdt

Politiet spottede uro via de nye tryghedskameraer på Klostertorv i Aarhus

Vagtchefen ved Østjyllands Politi spottede søndag eftermiddag via de nye tryghedskameraer, der er hængt op ved Klostertorv i Aarhus C, at der var ved at opstå uro på stedet.

Flere patruljer blev sendt til torvet og tog kontakt ved 16-tiden kontakt til omkring 40 personer, der sad foran Frelsens Hær og ifølge politiet drak alkohol, råbte op og skabte ballade.

For at få ro bad betjentene dem alle om at forlade området. De fleste adlød, mens andre højlydt udtrykte deres utilfredshed med politiet. En 24-årig mand nægtede, trods gentagne opfordringer, at forlade stedet. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen. Det gjorde ham aggressiv og truende, så han blev lagt i håndjern og placeret bagi politibilen.

Mens han sad inde i bilen, spyttede han flere gange rundt omkring sig og ramte både døre, rat, midterkonsol og computersystemet. Han blev derfor også sigtet for hærværk.

Derudover blev tre andre mænd på 46, 46 og 52 år anholdt og sigtet for Ordensbekendtgørelsen, da de heller ikke ville forlade Klostertorv. En 53-årig kvinde blev anholdt og sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen, da hun flere gange råbte efter politiet på stedet.

jr

Publiceret 11 February 2019 11:48

SENESTE TV