Tidligere ansat i Burger Shack-restauranten i Frederiksgade i Aarhus begik i sommer groft røveri mod sin tidligere arbejdsplads.

Tidligere ansat i Burger Shack-restauranten i Frederiksgade i Aarhus begik i sommer groft røveri mod sin tidligere arbejdsplads. Foto: Google Maps

26-årig mand udvist efter røveri mod tidligere arbejdsplads: Stjal 16.000 kroner og slog medarbejder i skridtet

En 26-årig mand fra Syrien har fået dom på et års fængsel og udvisning af Danmark efter røveri mod sin tidligere arbejdsplads, Burger Shack i Aarhus

Det koster en 26-årig syrisk mand et års fængsel og udvisning, at han i juni sidste år begik røveri mod sin tidligere arbejdsgiver, Burger Shack. Dommen mod ham faldt i dag i Retten i Aarhus, hvor en 25-årig syrisk mand også blev dømt for røveriet og fik samme dom som sin ven.

Røveriet blev begået 17. juni 2018 kl. 21.45, hvor de to mænd kom ind i Burger Shack i Frederiksgade i Aarhus C, mens en tredje endnu ukendt gerningsmand holdt vagt udenfor restauranten.

En 34-årig medarbejder, der gik og gjorde rent, blev tvunget ned på gulvet af mændene. Den 25-årige mand holdt medarbejderen hårdt fast, mens den 26-årige tidligere ansatte brød kasseapparatet op og tog omkring 16.000 kroner i kontanter, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. Bagefter gik den tidligere medarbejder hen og slog den 34-årige med knytnæve i skridtet, inden de løb ud af restauranten med udbyttet og væk fra stedet sammen med den tredje gerningsmand.

Hele episoden blev optaget af et overvågningskamera, og den 26-årige mand blev genkendt som en tidligere medarbejder i restauranten. Den 25-årige blev genkendt som en af hans venner. I første omgang lykkedes det ikke politiet at finde de to gerningsmænd, men i juli blev den 25-årige anholdt på en adresse i Horsens i forbindelse med en ransagning.

Efter at have været efterlyst igennem længere tid meldte den 26-årige sig i september på politigården i Aarhus.

De erkendte begge i retten, at de havde været på stedet og taget penge fra kassen, men forklarede, at det var sket i selvtægt, fordi restauranten skyldte den 26-årige penge.

"Restaurantejeren afviste i retten, at han skulle skylde den 26-årige penge, og retten valgte da også at dømme begge for røveri. Der er tale om et groft røveri, hvor de overfalder en sagesløs medarbejder på stedet, hvilket var godt dokumenteret gennem videoovervågningen, og derfor valgte retten at følge min påstand om en straf på et års fængsel og udvisning", siger anklagerfuldmægtig Morten Dahm-Hansen i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Ud over røveriet i juni blev den 25-årige også dømt for i september at have spyttet på en medarbejder på Retspsykiatrisk afdeling. Herudover blev han dømt for ulovlig våbenbesiddelse og flere overtrædelser af Færdselsloven. Den 26-årige tidligere medarbejder blev desuden dømt for et indbrud i en villa i Nordsjælland i september.

Den tidligere Burger Shack-ansatte ankede dommen, mens den 25-årige modtog dommen. Begge sidder fortsat varetægtsfængslet efter dom.

jr

Publiceret 22 January 2019 13:15