Foto: rigspolitiet

Politirapporten: Buschauffør på afveje overså bil

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Færdsel

Torsdag kl. 07.35 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard i Aarhus. Et vidne har forklaret politiet, at hun så en bus holde i venstre svingbane, som om den skulle svinge fra Hans Broges Gade og ud på Marselis Boulevard. I det samme kom en mindre bil, ført af en 26-årig mand, bagfra og skulle ligeud i krydset forbi bussen. I det øjeblik bilen kom op på siden af bussen, svingede bussen pludselig til højre og ramte ind i bilen. Den 39-årige buschauffør har forklaret politiet, at han havde lagt an til en venstresving, men pludselig kom i tanke om, at han skulle dreje til højre. Han så ikke bilen, der kom bagfra, før han ramte ind i den. Det skete betydelig materiel skade ved uheldet, men umiddelbart ingen personskade.

Færdsel

Torsdag kl. 08.02 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Blomstervej/Havkærvej i Tilst. En 53-årig mandlig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt i rundkørslen og påkørte en 34-årig kvindelig cyklist, der kom kørende i rundkørslen på elcykel. Den kvindelige cyklist blev kørt til skadestuen med mistanke om hjernerystelse og brud på knæet. Den 53-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Færdsel

Torsdag kl. 10.04 skete der et færdselsuheld i krydset Jegstrupvej/Skanderborgvej, hvor to biler stødte sammen. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Færdsel

Torsdag kl. 10.35 skete der et færdselsuheld på Fiskergade i Aarhus. En 31-årig mandlig lastbilchauffør ville køre under Clemens Bro, men lastbilen var for høj, og han påkørte broen og fortsatte sin kørsel, mens lastbilen skrabede mod underkanten af broen. Den 31-årige lastbilchauffør blev sigtet for ikke at efterkomme anvisningerne ved at køre under broen på trods af, at lastbilen var for høj.

Færdsel

En 28-årig mand blev torsdag kl. 14.00 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Holmegårdsvej i Højbjerg.

Færdsel

En 31-årig mand blev natten til fredag kl. 00.50 anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Randersvej i Aarhus N.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i private hjem i

    På Næringen i Risskov begået mellem tirsdag den 31/7 kl. 12.00 og onsdag den 10/10 kl. 12.00

    På Skæring Hedevej i Egå begået torsdag den 17/1 mellem kl. 07.30 og 21.30

Narkobilist på flugt påkørte stålcontainer

En patrulje ville natten til fredag kl. 00.44 foretage en rutinekontrol af en bil ved Bazar Vest i Brabrand. Da de vendte patruljebilen rundt og kørte efter bilen, satte føreren farten op og kørte ind mod parkeringspladsen foran Bazar Vest og forsvandt af syne. Kort efter fik patruljen øje på bilen igen, og betjentene kunne se, at den var kørt ind igennem en aluminiumsport, hvorefter den var kollideret med en stålcontainer.

Udenfor bilen stod en mand, som patruljen tog kontakt til. Han oplyste dog, at det ikke var ham, der havde kørt bilen, og at føreren var løbet fra stedet. Betjentene kunne dog hurtigt konstatere, at det ikke havde været muligt for en person at løbe væk fra stedet af andre veje end ud gennem den ødelagte port.

Betjentene indhentede derfor hurtigt videoovervågning fra stedet, hvor det kunne ses, at der ikke var løbet nogen personer væk fra stedet. Den 31-årige mand blev anholdt og sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han var frakendt kørekortet, og for narkokørsel, da han virkede narkopåvirket. Han blev kørt til Aarhus Politigård for at få taget en blodprøve.

Kørt til afrusning i politiets kælder

Østjyllands Politi fik natten til fredag kl. 04.00 en anmeldelse fra en restauration på Skt. Clemens Stræde i Aarhus, hvor man havde besøg af en aggressiv gæst, der ikke ville forlade stedet. Mens medarbejderen havde politiet i røret, forlod manden dog stedet, og der blev alligevel ikke behov for politiets hjælp.

Kort efter ringede anmelderen dog igen. Nu var manden tilbage, og man ville gerne have politiets hjælp til at få ham bortvist. Da patruljen kom frem, fik de kontakt til den 33-årige mand, der var meget aggressiv og virkede narkopåvirket. Betjentene bad flere gange manden om at forlade stedet, men han fortsatte med at gå retur til restaurationen.

Da manden virkede meget påvirket, og på ingen måde var samarbejdsvillig, blev han anholdt og kørt til Aarhus Politigård, hvor han fik lov til at tilbringe resten af natten i kælderen, indtil han var blevet ædru.

Stoppet med hash og skunk i bilen

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede torsdag kl. 21.55 en bil på Fuglebakkevej i Aarhus V. I bilen sad to mænd på 21 og 22 år, og der lugtede kraftigt af skunk. Begge mænd blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer, de blev visiteret, og bilen blev ransaget.

I bilen blev der fundet syv salgsposer med hash og tre salgsposer med skunk. Efterfølgende ransagede betjentene den 21-åriges bopæl, hvor der blev fundet yderligere en mængde skunk. Begge mænd blev anholdt og bragt til Aarhus Politigård.

jr

Publiceret 18 January 2019 13:49