Foto: Mostphotos

Foto: Mostphotos

Østjyllands Politi står for jagten på personer, der deler uhyggelig drabsvideo

Video af drabet på en kvinde i Marokko bliver delt over hele landet. Nu skal Østjyllands Politi koordinere efterforskningen og finde ud af, om deling er strafbart

Rygterne har længe svirret om, at der på internettet blev delt en video af drabet på enten norske Maren Ueland eller danske Louisa Vesterager Jespersen.

De to veninder blev dræbt under en turistrejse i Marokko, da de 17. december var på en vandretur nær Marrakesh.

Angiveligt skulle de to kvinder blandt andet være blevet halshugget, og det skulle angiveligt også fremgå af den brutale video, der er blevet delt af drabet på en af kvinderne.

Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko, og fredag har Statsadvokaten i Viborg besluttet, at koordineringen af efterforskningen af videodelingerne skal samles hos Østjyllands Politi.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet er nu ved at danne sig et overblik over sagerne fra alle landets politikredse, og så skal det vurderes, om de personer, der deler videoerne, kan straffes for det.

”Med så mange sager af samme art på tværs af landet er der brug for at sikre en ensartet behandling. Vi vil derfor nu gå i gang med koordinationen på tværs af politikredsene og finde ud af, om der er foregået noget strafbart,” siger chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, der på det kraftigste advarer mod at dele videoen.

”Hvis du modtager videoen, så slet den med det samme. Det kan være en voldsom og ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at se den. Vi er bekendt med, at videoen florerer blandt skolebørn, og vi opfordrer derfor også forældrene til at tage en snak med deres børn om, at man skal lade være med at dele videoen med andre,” siger Klaus Arboe Rasmussen.

dp

Publiceret 18 January 2019 15:53