To mænd fik stjålet deres dankort i en pirattaxa på vej hjem fra en våd bytur i Aarhus.

To mænd fik stjålet deres dankort i en pirattaxa på vej hjem fra en våd bytur i Aarhus. Modelfoto

Dankort stjålet i pirattaxa i Aarhus misbrugt for 100.000 kroner

To mænd fik stjålet deres dankort i en pirattaxa på vej hjem fra byen i Aarhus i den første weekend af Aarhus Festuge

Af
Jeppe Rafn

En 35-årig mand fra Aarhus har fået en dom på ni måneders ubetinget fængsel for at have hævet 100.000 kroner på to dankort, der blev stjålet fra en pirattaxa i Aarhus.

De to dankort blev stjålet natten til lørdag 1. september 2018, den første weekend i Aarhus festuge, fra en 32-årig mand og en 46-årig mand, der på forskellige tidspunkter tog pirattaxaen for at komme hjem fra byen.

De havde begge fået en del at drikke, oplyser politiet, og opdagede først dagen derpå, at deres dankort var væk og var blevet misbrugt for henholdsvis 40.000 og 60.000 kroner. Pengene var hævet i supermarkeder og på tankstationer på Fyn.

Østjyllands Politi kiggede overvågningsvideoer igennem de steder, hvor kortene var brugt, og flere betjente kunne genkende gerningsmanden, som var en 35-årig mand fra Aarhus. Han blev anholdt på sin adresse 25. september. Teleanalytikere undersøgte herefter hans mobiltelefon og kunne med den kortlægge hans færden ret præcist. Det viste sig, at han havde været i butikkerne på præcis de tidspunkter, hvor der blev købt på kortet.

"Det krævede et stort efterforskningsarbejde at koble den 35-årige til transaktionerne på dankortet, så stor ros til efterforskere, betjente og teleanalytikere for et grundigt stykke arbejde, der gjorde, at jeg kunne fremlægge gode beviser for retten," siger politiets anklager Jakob Beyer i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Telebeviserne bidrog til, at den 35-årige aarhusianer blev kendt skyldig i hæleri og bedrageri. Ifølge dommen fik han overdraget kortene af en ukendt person og misbrugte dem bevidst. Det er endnu ikke lykkedes politiet at få fat på de mænd, der kørte pirattaxaen og angiveligt gav kortet videre til den nu dømte mand.

Bedrageriet skete blot få dage efter, at den 35-årige aarhusianer havde fået en fængselsdom på et år for flere grove butikstyverier, som han ikke var begyndt at afsone. Efter den nye dom røg blev han sendt direkte til afsoning i fængsel.

I retten nægtede han sig skyldig i anklagerne om hæleri og bedrageri, men han ankede ikke dommen.

Publiceret 12 December 2018 10:15

SENESTE TV