Overvågningsfoto fra røveriet i Lystrup.

Overvågningsfoto fra røveriet i Lystrup. Foto: Østjyllands Politi

16-årig menes at stå bag røverier i Aarhus

Sigtet for røverier i Lystrup og i Hasselager og røveriforsøg i Aarhus C

Østjyllands Politi har anholdt en 16-årig dreng, som er sigtet for at stå bag flere røverier og et røveriforsøg for nylig i Aarhus.

Det ene røveri blev begået 27. november mod en kiosk i Lystrup, hvor en ekspedient blev truet med kniv til at udlevere penge fra kassen.

Politiet udsendte dagen derpå en overvågningsvideo fra røveriet, og det har ifølge politiet givet et tip, som førte til anholdelsen i går af den 16-årige dreng.

Det andet røveri og et tredje røveriforsøg, den 16-årige er sigtet for, blev begået i dagene efter det første røveri og minder om dem:

    Den 28. november løb en maskeret mand ind på en tankstation på Hovedvejen i Hasselager, hvor han med en kniv truede ekspedienterne til at udlevere penge

    Den 30. november kom en maskeret mand ind i Letkøb på Sønderborggade i Aarhus og truede med en kniv. Han opgav dog sit foretagende og forlod butikken uden udbytte

Den 16-årige dreng blev tirsdag kl. 10.30 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Lokalavisen Aarhus var til stede ved grundlovsforhøret, som efter oplæsning af anklagerne blev lukket for tilhørere, heriblandt pressen, af hensyn til den videre efterforskning.

Til stede var også to medarbejdere fra Aarhus Kommune samt flere familiemedlemmer, herunder drengens mor, som kæmpede med at holde tårerne tilbage.

Inden dørene blev lukket, nåede forsvareren på sin klients vegne at erklære sig uskyldig i anklagerne.

Artiklen opdateres.

jr

Publiceret 11 December 2018 09:30

SENESTE TV