Foto: Rigspolitiet

Politirapporten: Varebil standset i Aarhus var fyldt med stjålne søde sager for 30.000 kroner

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Fremstilling i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 36-årig mand fra Randers, der sigtes for flere butikstyverier begået i Sydøstjylland, Midt- og Vestjylland og Nordjyllands politikredse. Manden blev anholdt søndag kl. 13.27 på baggrund af en henvendelse fra en borger, der undrede sig over, at den varebil, der kørte foran ham på motorvejen ved Randers, kørte med et ekstra sæt nummerplader monteret ovenpå de oprindelige nummerplader. Der blev sendt en patrulje, der holdt kontakt til anmelderen, der fortsat kørte efter bilen.

På Risvangs Allé i Aarhus N blev bilen standset, og betjentene kunne konstatere, at det ekstra sæt nummerplader var blevet meldt stjålet i Nordjylland. Betjentene tog kontakt til bilens 36-årige fører og fik i samme ombæring mulighed for at kigge ind i varebilen, hvor de kunne se, at baggagerummet var fyldt med indkøbsposer og sorte affaldssække. I poserne lå der store mængder slik, chokolade, tyggegummi og energidrikke til en samlet værdi i omegenen af 30.000 kroner. I bilen blev der også fundet nogle lister med opgørelser/regnskaber for salg af slik og et hæfte med bynavne. Den 36-årige mand blev anholdt og sigtet for tyveri af de varer, han havde bagi bilen.

Manden blev herefter kørt til politigården i Aarhus, hvor betjentene tjekkede de interne registre over aktuelt efterlyste. Ved at gennemse videoovervågning kunne betjentene her konstatere, at den anholdte var identisk med gerningsmanden til butikstyverier begået i Midt- og Vestjylland, Nordjylland og Sydøstjyllands politikredse.

Færdsel

Søndag kl. 14.35 skete der et færdseluheld i krydset Randersvej/Stockholmsgade i Aarhus. Et letbanetog var på vej sydpå ad Randersvej, da det i krydset ved Stockholmsgade påkørte en 33-årig mand, der var i færd med at krydse skinnerne. De foreløbige undersøgelser tyder på, at den 33-årige mand var i færd med at tale i telefon, og derfor var uopmærksom, og heller ikke hørte letbanens advarselshorn. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet. Den 33-årige slap uden alvorlige skader.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i private hjem i Aarhus Kommune:

    På Fritz Sybergs Vej i Højbjerg begået mellem fredag den 7/12 kl. 08.45 og søndag den 9/12 kl. 10.30

    På Jegstrupvej i Tranbjerg begået mellem fredag den 7/12 kl. 20.00 og søndag den 9/12 kl. 19.15

jr

Publiceret 10 December 2018 14:19

SENESTE TV