Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Politirapporten: Politiet fandt mand, der stak af efter slagsmål

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Natten til fredag klokken 03.52 opstod der slagsmål mellem flere personer på Klostertorvet i Aarhus. Politiet fik talt parterne til ro, men en mand, der havde været involveret i slagsmålet, var stukket af fra stedet, selvom han var blevet råbt an af politiet, og en patrulje kørte derfor rundt i området for at lede efter ham. Kort tid efter så patruljen på Gammel Munkegade en mand, der passede på signalementet. Manden begyndte at løbe væk fra patruljebilen, og en betjent eftersatte ham til fods, mens han råbte, at det var poltiet, og at han skulle stoppe. Kort efter vendte manden om og gik direkte mod betjenten, der nu bad ham lægge sig ned, hvilket kan nægtede. Han blev derfor anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Der var tale om en 20-årig mand, der blev kørt til politistationen, hvor han fik lov at tilbringe natten.

Øvrige hændelser

Stjal underbukser, trimmer og vitaminpiller

Østjyllands Politi blev torsdag klokken 16.53 kaldt til Rema 1000 på Nørre Allé i Aarhus, hvor personalet havde tilbageholdt en mandlig butikstyv. Personalet havde visiteret manden og fundet flere varer fra butikken i form af et par underbukser, en trimmer og et glas vitaminpiller til en samlet værdi af 300 kr. Derudover havde manden to klumper hash og to knive på sig. Da politiet kom frem, blev den 41-årig mand sigtet for butikstyveri, for besiddelse af narkotika og for overtrædelse af knivloven. Han blev herefter bortvist fra stedet.

Stjal for 8900 kroner i Salling

Østjyllands Politi blev torsdag klokken 17.23 kontaktet af Salling i Aarhus, hvor personalet tilbageholdt en butikstyv, der havde stjålet mærketøj til en værdi af 8900 kr. Den 22-årige mand havde medbragt noget værktøj, så han kunne fjerne alarmerne på tøjet, men han var alligevel blevet opdaget af butikkens vagt. Manden blev sigtet for butikstyveri og da han havde iført sig én af trøjerne havde Salling også et erstatningskrav på 900 kroner. Manden blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da han også blev fundet i besiddelse af en hobbykniv.

Tre mindreårige butikstyve tilbageholdt

Østjyllands Politi fik torsdag klokken 18.11 en anmeldelse fra Lidl på Gudrundvejs i Brabrand, hvor man tilbageholdt fire meget unge drenge, der netop havde stjålet nogle plastikskeer fra nogle yoghurt i butikken. Tre af drengene var mindreårige på henholdsvis 14, 14 og 12 år, og de fik derfor en advarsel og politiet kontaktede deres forældre. Den sidste dreng var fyldt 15 år, og han fik derfor en sigtelse for butikstyveri med hjem til sine forældre.

Forsøgte at betale med falsk 1000 kr-seddel

En 29-årig mand blev i går klokken 13.50 tilbageholdt af to butiksvagter i Storcenter Nord i Aarhus, fordi han havde forsøgt at betale med en falsk 1000 kr.-seddel i to forskellige butikker i centeret. Begge steder afviste de at tage imod sedlen, fordi de mente den var falsk.

Da politiet kom til stedet, blev manden sigtet for at have forsøgt at betale med en falsk pengeseddel, men han var ikke i besiddelse af 1000 kr.-sedlen. Han forklarede til betjentene, at han ikke vidste, at sedlen var falsk, og at han havde betalt med den i en anden butik, han dog ikke ønskede at oplyse navnet på. Han var nu kun i besiddelse af ægte pengesedler. Manden fik at vide, at han også risikerer en sigtelse for at have betalt med sedlen i den pt. ukendte forretning.

Færdsel

En patrulje standsede torsdag klokken 13.03 på Jettesvej i Brabrand en bil i forbindelse med en rutinekontrol. Bilens 23-årige fører virkede narkopåvirket og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev kørt på politigården for at få taget en blodprøve.

Torsdag klokken 16.16 skete der et færdselsuheld på Stillingvej i Sabro. En 66-årig mandlig bilist kom kørende ad Stillingvej, da han, af ukendte årsager, kom over i den modkørende vognbane, hvor han stødte frontalt sammen med en bil ført af en 35-årig kvinde. Den 66-årig mand slap uskadt fra uheldet, mens kvinden pådrog sig et brud på venstre fod og fik andre, mindre skader. Begge biler blev totalskadede ved sammenstødet.

Torsdag klokken 16.26 skete der er mindre harmonikasammenstød på Vestre Ringgade i Aarhus. Tre biler var kørt sammen, men der skete ingen personskade. Parterne udvekslede selv forsikringsoplysninger, og der var derfor ikke behov for politiets assistance.

Torsdag klokken 17.11 skete der et færdselsuheld på Stadion Allé i Aarhus. En ukendt bilist kom kørende ad Stadion Allé, da vedkommende i krydset ved Aalborggade fortsatte frem for ubetinget vigepligt og påkørte en 73-årig mandlig cyklist, der kom kørende ad Aalborggade. Cyklisten nåede at dreje af, så der hverken skete personskade eller materiel skade. Føreren af bilen kørte dog fra stedet uden at give sig til kende.

Torsdag klokken 17.36 skete der et færdselsuheld på den Østjyske Motorvej ved Brabrand. En 20-årig kvindelig bilist kørte for tæt på den forankørende bil, hvilket resulterede i at hun ikke kunne nå at bremse, da der opstod kødannelse. Hun påkørte derfor den forankørende bil, ført af en 24-årig mand, der blev skubbet ind i bilen foran, ført af en 50-årig mand. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet.

En patrulje standsede torsdag klokken 18.00 på Lyngbyvej i Trustrup en bil i forbindelse med en rutinekontrol. Bilens 55-årige mandlige fører virkede påvirket af alkohol, hvilket blev bekræftet ved en alkometertest. Manden blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og blev kørt til Grenaa Politistation for at få taget en blodprøve.

En patrulje standsede natten til fredag klokken 02.57 på Hasle Centervej i Aarhus V en bil i forbindelse med en rutinekontrol. Bilens 21-årige fører virkede narkopåvirket og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev kørt på politigården for at få taget en blodprøve.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Aarhus Kommune.

    På Malmøgade i Aarhus N begået mellem lørdag den 24/11 kl. 23.00 og søndag den 25/11 kl. 08.00

    På Grønnegade i Aarhus C begået torsdag den 6/12 mellem kl. 17.50 og kl. 19.59

    På Saturnvej i Viby begået torsdag den 6/12 mellem kl. 18.45 og kl. 23.10

jwh

Publiceret 07 December 2018 18:38

SENESTE TV