Hollandsk storsmugler i grundlovsforhør: Smuglede ekstreme mængder narko

69-årig mand er blevet udleveret til Danmark

Østjyllands Politis specialafdeling Særlig Efterforskning Vest fremstiller fredag klokken 10 en 69-årig hollandsk mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Den 69-årige hollænder er sigtet for at have medvirket til at sende flere lastbiler med store mængder narkotika til Danmark, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I alt er han sigtet for at have været med til indsmugling af intet mindre end 160 kilo amfetamin, cirka et ton hash og ni kilo kokain.

Manden er hollandsk statsborger og blev anholdt af hollandsk politi i sidste måned. Nu er han så blevet udleveret til retsforfølgelse i Danmark.

Ifølge Østjyllands Politi vil anklagemyndigheden anmode om lukkede døre, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere i sagen.

For blot en måned siden blev en anden hollænder dømt i en kæmpe narkosag fra Solbjerg.

Her var der tale om en 60-årig lastbilchauffør, der havde fragtet 300 kilo hash og 11 kilo kokain, som i december sidste år blev snuppet af politiet på en ejendom ved Solbjerg.

Chaufføren blev idømt ni års fængsel.

Østjyllands Politi vil på nuværende tidspunkt hverken be- eller afkræfte, at den 69-årige storsmugler skulle have forbindelse til den sag.

dp

Publiceret 16 November 2018 10:30

SENESTE TV