Passagerflyvet, der onsdag eftermiddag var nødsaget til at nødelande i Aarhus, optræder ikke på billedet.

Passagerflyvet, der onsdag eftermiddag var nødsaget til at nødelande i Aarhus, optræder ikke på billedet. Pressefoto: Ehrenberg Sørensen Kommunikation

Passagerfly fra Sverige måtte sikkerhedslande i Aarhus Lufthavn

Et fly fra Gøteborg i Sverige fik onsdag tekniske problemer og var derfor nødsaget til at sikkerhedslande i Aarhus Lufthavn

Af
Jonas Wrede Hansen

Et fly med 15 passagerer og tre besætningsmedlemmer måtte onsdag eftermiddag sikkerhedslande i Aarhus Lufthavn i Tirstrup. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Det lyder mere dramatisk, end det heldigvis var. Ifølge kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen var der tale om en fuldstændig kontrolleret nødlanding, hvor ingen kom til skade.

Passagerflyet fik kort tid efter, det var lettet, tekniske problemer, og derfor fik piloten arrangeret en sikkerhedslanding i lufthavnen ved Tirstrup på Djursland. Selvom det hele foregik kontrolleret og uden problemer, sendte politiet folk af sted til lufthavnen.

"Vi har en sikkerhedsprocedure, som skal følges ved en sikkerhedslanding, så derfor var vi til stede i går. Vi skulle blandt andet tjekke alle passagerernes papirer," forklarer Jakob Christiansen.

Flyet landede klokken 17.08 uden problemer på landingsbanen.

Sket tidligere

Det er ikke første gang i år, at et fly har været nødsaget til at sikkerhedslande i Aarhus Lufthavn. Tilbage i juli måned måtte et mindre privatfly nødlande i Tirstrup, da det også fik tekniske problemer. Dengang blev adskillige redningskøretøjer sendt af sted til lufthavnen, selvom ingen kom til skade.

"Hvis der bliver meldt en fejl på et fly, så sætter man med det samme nogle ting i værk. Der skete intet med hverken flyet eller personen om bord. Der var tale om en helt almindelig landing, som blev meldt som sikkerhedslanding," fortalte Christian Riis fra Østjyllands Politi dengang til Lokalavisen Aarhus.

Publiceret 15 November 2018 14:59

SENESTE TV