Mange unge kvinder og mænd har købt kokain af 20-årig mand, der nu er blevet anholdt og fængslet.

Mange unge kvinder og mænd har købt kokain af 20-årig mand, der nu er blevet anholdt og fængslet. Modelfoto

Kokainsælger anholdt: Køberne er helt almindelige unge

Narkosag bekræfter politiet i, at flere tager kokain

Politiet har anholdt en 20-årig mand fra Aarhus, som ved et grundlovsmøde i retten i dag er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Han er sigtet for at sælge kokain til 'rigtig mange østjyder', som politiet har registreret i den 20-åriges telefon.

"Størstedelen af de købere, vi har fundet frem til, er ikke kendt af politiet. Det er unge mennesker, som studerer eller har et helt normalt arbejde. Det bekræfter os i, at kokain desværre er blevet mere udbredt, og det, synes vi, er bekymrende. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi nu har stoppet en særdeles aktiv narkosælger og fundet frem til en række købere," siger politiinspektør René Raffo i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Politiet har allerede været på besøg hos nogle af narkosælgerens kunder, som alle vil blive kontaktet og kan forvente at få en bøde på mellem 3.000 og 8.000 kroner. Dem der har købt flere gange får en endnu større bøde.

Kokainsalget er typisk foregået ved, at køberne har sendt en sms til den 20-årige mand, hvorefter de har aftalt at mødes forskellige steder i Aarhus.

Politiet har efterforsket sagen i flere uger, inden specialpatruljen i går slog til og anholdte ham. Han er somalisk statsborger, oplyser politiet, og risikerer ud over en fængselsstraf at blive udvist af Danmark. Politiet udelukker ikke, at efterforskningen af sagen kan føre til sigtelser af flere personer.

Den 20-årige nægtede sig skyldig ved dagens grundlovsmøde og udbad sig tid i forhold til at anke den fire uger lange varetægtsfængsling.

jr

Publiceret 10 November 2018 14:30

SENESTE TV

Galleri-rundtur i Aarhus

Galerie Møller Witt

Det er ved at være sidste chance for at se Jes Fomsgaards soloudstilling på Galerie Møller Witt. Fomsgaard har tidligere bidraget til udsmykningen af iNano Instituttet Aarhus Universitet. Udstillingen 'Artificiel Move' er åben til 26. juni og viser en række malerier med fokus bl.a. på kompleksiteten og bevægelsen i de mange forskellige rum, mennesker er en del af.

Galerie Møller Witt, Christiansgade 18, Aarhus C.

Galleri Gallo

De to kunstnere Louise Volsted Pedersen og Ulf Larsen udstiller for tiden på Galleri Gallo. Ulf Larsen har tidligere lavet naturmalerier, men efterhånden er det mere motiver fra byen og tegninger af jazzmusikere live, han har kastet sig over. Louise Volsted Pedersen eksperimenterer med udtryk, linje og former og henter inspiration bl.a. i naturen, blade og egne fotografier. Udstillingen kan ses til 19. juni.

Galleri Gallo, Nørre Allé 86, Aarhus C.

Galleri Profilen

180 ukendte værker af Hans Horn, hvis liv som soldat under 2. verdenskrig er beskrevet i Tom Buk-Swientys bog 'Det ensomme hjerte', udstilles på Galleri Profilen til 27. juni. Værkerne, der ikke har været udstillet før, viser bl.a. akvareller af blomster, landskaber, satiriske religiøse billeder og stærke traumatiske malerier om krigen.

Galleri Profilen, Grønnegade 93, Aarhus C.

Keller-Arlund – temporary art

Udstillingsstedet Keller-Arlund viser til 20. juni malerier af Vibeke Jensen, der har rum som gennemgående motiv. Kunstneren bruger en teknik, hvor hun 'prikker' sine motiver op og binder dem sammen med flader og plamager, så de tilsammen danner rum.

Keller-Arlund, Peder Skrams Gade 32, Aarhus N.